VIRTUELLE MØTER: Tieto kuttet 11.000 tur/retur flyvninger takket være virtuelle møter. 

Tieto tenker grønt og kutter flyvninger

Som en del av et internt program for smart forbruk, ble flyvninger til en rekke fysiske møter erstattet med virtuelle møter. 

Publisert Sist oppdatert

Tieto har avdelinger og medarbeidere i alle de nordiske landene og over hele verden. Det gjør at hyppig reising blir en naturlig del av arbeidsdagen. Fly har ofte vært førstevalget, skriver Tieto i en pressemelding.

Heldigvis er dette i endring takket være nye digitale muligheter. På bare et halvt år skal Tieto ha redusert flytrafikken mellom Helsinki og Stockholm tilsvarende 11.000 flyvninger tur/retur. Noe som ifølge Tieto tilsvarer omtrent 1.500 tonn med CO2-utslipp.

Virtuelle møter

– Det er flott å se hvordan endringen reduserer selskapets karbonfotavtrykk. Siden vi har et betydelig reisevolum, har vi mulighet til å virkelig utgjøre en forskjell ved å tenke nytt og kutte flyreisene. Nå ønsker vi å inspirere andre virksomheter til å gjøre det samme, forteller Ida Bohman Steenberg, leder for bærekraft hos Tieto, i meldingen.

Mange av Tietos møter er nå virtuelle. Internkommunikasjon i hele virksomheten foregår ved hjelp av Skype, Teams, dokumentdeling og webcast.

De nye møteformene har ført til endringer i Tietos retningslinjer, noe som sikrer at ansatte benytter seg av mer ansvarlige reiseformer. Retningslinjene hjelper medarbeiderne til å alltid velge det mest miljøvennlige alternativet. Interessen er voksende, og medarbeiderne har til og med startet en gruppe hvor temaet diskuteres.

– Bærekraftsinitiativer kan komme fra ulike hold. Det viktige er å identifisere gevinstene og fortsette arbeidet. Dette har gitt oss selvtillit til å bli enda mer aktive i vår målsetting om å bekjempe klimaendringer, sier Bohman Steenberg.