BÆREKRAFT: Mange innkjøpere sitter fast i foreldede tankemønster når det gjelder bærekraftige kjøpsvaner. (Foto: Unsplash)
BÆREKRAFT: Mange innkjøpere sitter fast i foreldede tankemønster når det gjelder bærekraftige kjøpsvaner. (Foto: Unsplash)

It-innkjøpere holder fast ved unødvendige oppdateringer av maskinvare

Virksomheter er ikke lenger nødt til å skifte ut deres teknologiske utstyr hvert fjerde år. Men til tross for fokus på bærekraft og nye muligheter sitter stadig mange fast i en unødvendig oppdateringssyklus.

Europeiske it-kjøpere sitter fast i en fireårssyklus der de må oppdatere databehandlingsenhetene sine for den mobile arbeidsstyrken, til tross for økende press på bærekraft, ifølge ny forskning fra Panasonic Toughbook. I gjennomsnitt rapporterte it-kjøpere at de oppdaterte sin mobile databehandlingsteknologi hvert fjerde år, og de forventet at produsenter skulle støtte enheter i litt over tre år etter produktlansering.

– Til tross for en økende bevissthet om bærekraftproblemer og et generelt ønske om å bruke enheter lenger, ser vi desssverre fortsatt at organisasjoner over hele Europa sitter fast i tankegangen om den fireårige teknologioppdateringen, sier Lisbeth Lashmana, leder for europeisk markedsføring for Panasonic Toughbook i en pressemelding.

Ny utforming endrer

– Realiteten er at med den nye modulære utformingen av mobile databehandlingsenheter og den utvidede støtten som er tilgjengelig for de nyeste kraftige enhetene, har organisasjoner gode muligheter for å forlenge levetiden til teknologien som brukes av den mobile arbeidsstyrken, forenkle administrasjonen og forbedre de totale eierkostnadene, fortsetter hun.

I Storbritannia, Frankrike og Tyskland ble 750 kjøpere av mobilteknologi i selskaper med mer enn 50 ansatte på tvers av forsyningssektoren, nødetatene, helsevesenet, logistikk, produksjons- og byggesektoren, uavhengig undersøkt av Opinion Matters, i en undersøkelse bestilt av Panasonic Toughbook.

De fem viktigste hensynene for it-kjøpere ved kjøp av dataenheter for mobile arbeidsstyrker var sikkerhet (23,7 prosent), pålitelighet (23,7 prosent), ytelse (22,9 prosent), batterilevetid (19,3 prosent), robusthet (18,7 prosent) og startkostnad (18,3 prosent).

Overraskende nok piloterer halvparten av alle it-kjøpere fortsatt ikke nye databehandlingsenheter med brukere før kjøp.

Mulig å revurdere

I gjennomsnitt støttet selskapene 2-3 forskjellige typer mobile databehandlingsenheter i organisasjonen, alt fra bærbare datamaskiner og nettbrett til mobile arbeidsstasjoner og wearables.

70 prosent av respondentene anså bios-, fastvare- og driveroppdateringer som viktige, og oppdateringer ble gjennomsnittlig gjort mellom 2,5 og 3 ganger i året med en gjennomsnittlig tidsbruk på 4 dager per år. Dette tyder på en økt bevissthet rundt sikkerhet.

– Det er en stor mulighet for bedrifter til å revurdere sin tilnærming til å kjøpe teknologi for den mobile arbeidsstyrken og lukke bærekraftgapet. Ved å engasjere arbeidsstyrken i pilotprosjekter før innkjøp, kan innkjøpere sikre at enhetene blir mye bedre tilpasset brukernes behov, sier Lashmana.

Hun mener det er grunn til å være optimistisk.

– Alle elementene er nå på plass for at organisasjoner skal kunne utvide brukstiden til deres mobile datautstyr – i mange tilfeller med mange år, avslutter Lashmana.