AVTALE: Fra venstre Ferdinand Mailand (Basefarm), Espen Thun Hoel (Bane Nor), Petter Tuft (Bane Nor), Sverre Kjenne (Bane Nor), Petter M. Tømmeraas (Basefarm), Fredrik Ohlsén (Basefarm), Andreas Myr (Basefarm), Michael Storrøsten (Basefarm). (Foto: Basefarm/Bane Nor)
AVTALE: Fra venstre Ferdinand Mailand (Basefarm), Espen Thun Hoel (Bane Nor), Petter Tuft (Bane Nor), Sverre Kjenne (Bane Nor), Petter M. Tømmeraas (Basefarm), Fredrik Ohlsén (Basefarm), Andreas Myr (Basefarm), Michael Storrøsten (Basefarm). (Foto: Basefarm/Bane Nor)

Bane Nor flytter inn hos Basefarm med sitt nye styringssystem

Kontrakten har en ramme på 250 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det sentrale elementet i Bane Nors store digitaliseringsprosjekt for all norsk jernbane er å sentralisere 336 geografisk spredte og teknologisk utdaterte sikringsanlegg inn i et moderne datasenter. ERTMS, European Rail Traffic Management System, representerer et tidsskille innen jernbaneteknologi, sa konserndirektør for digitalisering og teknologi, Sverre Kjenne, tidligere i høst da Bane Nor åpnet sitt kurs- og testsenter Campus Nyland i Oslo.

Totalt har prosjektet en kostnadsramme på 21 milliarder kroner, og naturligvis går mesteparten til å digitalisere tog og banenettet, og nå kunngjør Basefarm at 250 millioner kroner av prosjektet tilfaller dem etter at Bane Nor har besluttet å plassere sine sentrale datasenterfunksjoner hos dem.

– En fjær i hatten

Da Computerworld tidligere i høst besøkte Bane Nor for å høre om det store digitaliseringsprosjektet, fortalte Sverre Kjenne at de var midt i prosessen med å velge partner på datasentersiden (link til saken under teksten). Nå er altså prosessen over, og Basefarm er valgt.

– For oss er selvfølgelig sikkerhet det aller viktigste, samt oppetid slik at togene går når de skal – og dette til en konkurransedyktig pris. Etter en grundig prosess falt valget på Basefarm som da kunne levere den beste løsningen, sier Sverre Kjenne, i en pressemelding fra Basefarm Computerworld har mottatt i e-post.

Basefarm har landet flere kontrakter for virksomhetskritiske datasentertjenester denne høsten, den forrige var med Norges Bank. Selskapet opplyser at dette er første gang Bane Nor setter driften av kritiske systemer ut til en ekstern leverandør.

– Det er en fjær i hatten for oss å bli valgt, sier Petter M. Tømmeraas, som leder datasenterforretningsområdet nasjonalt og internasjonalt i Basefarm i pressemeldingen.

– Valget innebærer at vårt kompetansemiljø har vunnet oppgaven i krevende konkurranse med de andre store leverandørene i markedet. Avtalen markerer oss ytterligere i markedssegmentet for virksomheter med svært høye sikkerhets- og kompetansekrav, legger Tømmeraas til.