BØR GJØRES I DAG: har du behov for å overføre penger så du har til pinsehelga, bør du sørge for å gjøre dette før kl 23 fredag. (Illustrasjonsfoto: Istock)
BØR GJØRES I DAG: har du behov for å overføre penger så du har til pinsehelga, bør du sørge for å gjøre dette før kl 23 fredag. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Pinseferie for DNBs nettbank 

Har du behov for å overføre penger eller legge inn regninger til forfall bør du gjøre dette før kl 23:00 i kveld.

Publisert Sist oppdatert

I pinsen flyttes nett- og mobilbanken inn i et helt nytt og moderne datasenter. Dette melder DNB. Bankens kunder må derfor belage seg på at nettbanken og enkelte andre digitale tjenester ikke er tilgjengelige under pinsehelgen.

Har du derfor behov for å overføre penger eller legge inn regninger til forfall bør du gjøre dette i dag.  

Fredag klokken 23:00 starter nemlig arbeidet med å overføre nett- og mobilbanken til datasenteret.

Nytt datasenter

I det nye datasenteret står det 4.500 nye servere klare til å ta imot 1.9 millioner nettbankkunder.

DNB har igangsatt et omfattende arbeid for å bedre driftsstabiliteten til deres digitale tjenester. Derfor flyttes dataene og systemene fra DNBs eksterne serverparker over til deres eget datasenter i Stavanger.

– Under flyttingen vil nettbanken, mobilbanken og SMS-tjenestene være nede. Dette gjøres i pinsen, da dette er en helg hvor brukerne ikke er så aktive, forklarer it-direktør i DNB, Liv Fiksdahl, på DNBs hjemmesider. 

Ifølge DNB er dette det største it-flytteprosjektet som noen sinne har vært gjennomført i Norge. Flytteprosessen forventes å være gjennomført innen utgangen av august. Det meste av flyttingen vil skje når trafikken er på det laveste.