IKKE KODEBRIKKE: Mange har forkastet kodebrikken. BankID-appen er tatt i bruk av 2 millioner og er nå den mest bruke BankID-metoden. (Foto: BankID)

2 millioner bruker BankID-appen

– Det er veldig gledelig at så mange er i gang med vår tryggeste og beste løsning. I løpet av neste år håper vi at nesten alle er over på app, sier Jan Bjerved, leder for BankID.

Snart halvparten av alle BankID-brukerne er nå over på BankID-appen.

Appen ble lansert til de første kundene i 2020 i Sparebanken Vest, men det var likevel først i 2022 at appen fikk skikkelig gjennomslag, og BankID toppet listen over mest nedlastede gratisapper i App Store. 

De fleste brukerne har også aktivert BankID med ansikt, finger eller PIN. 

– BankID med biometri gjør at en nettbetaling går minst dobbelt så fort som før. En raskere BankID er en forbedring mange har gledet seg til, og vi tror dette snart blir den vanligste måten å bruke BankID på, sier Jan Bjerved, leder for BankID, i en pressemelding.

Enda tryggere med app

BankID med app er tryggere enn andre metoder. Den er basert på nyere teknologi som gjør det enklere å oppdage og stanse svindel. I tillegg har de fleste bedre kontroll på telefonen enn kodebrikken.

– Appen gir deg bedre informasjon mens du logger inn, slik at du kan reagere og stanse dersom noe ikke stemmer. Det er også i appen de største forbedringene kommer, som selvbetjening ved glemt passord og andre nyttige funksjoner, sier Bjerved.

Det er fortsatt trygt å bruke BankID med kodebrikke for de som ikke har smarttelefoner, men bruker du kodebrikken bør du ha et godt passord.