ORANGE: Bjart Kvarme blir daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division. (Foto: Basefarm)
ORANGE: Bjart Kvarme blir daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division. (Foto: Basefarm)

Norsk sky- og hosting-innovatør blir Orange fullt ut

Basefarm, resultatet av flere oppkjøp innen norsk hosting og sky, skifter navn og uttrykk.

Norske Basefarm ble opprinnelig etablert i 2000 og har gjennom årene vokst til å bli en europeisk driftsleverandør av virksomhetskritiske it-løsninger. Selskapet har etter oppstarten vokst seg relativt store gjennom flere oppkjøp i innland og utland. Blant annet kjøpte de ASP (Application Service Provider)-innovatøren Telecomputing i 2006. ASP-konseptet var på mange måter forløperen til dagens SaaS (Software as a Service)-tjenester vi kjøper i skyen.

I 2018 ble Basefarm selv kjøpt av telekomleverandøren Orange Group, der de leverer tjenester innenfor sky, datasenter og sikkerhet. Fra nå av er navnet Basefarm historie, og det nye navnet er Orange Business Services.

Vekst

Etter at Basefarm ble kjøpt opp av Orange Business Services i 2018, har Basefarms vekst innen offentlige og private skytjenester skutt fart, spesielt i de nordiske landene. Basefarm sine tjenester leveres av 750 lokale eksperter, støttet av Orange sitt allerede eksisterende globale nettverk med tilhørende infrastruktur og cybersikkerhet, heter det i en pressmelding fra selskapet.

Siden 2018 har Basefarm opplevd en kontinuerlig tosifret vekst i omsetningen, og samlet under en merkevare vil store og små kunder fra hele verden kunne stole på at Orange blir en enda bedre partner for å utvikle deres digitale virksomhet. Dette er basert på en multi-skytilnærming, som kombinerer lokal kunnskap og bransjeekspertise med ekspertisen til 2600 skyeksperter og et løfte om å levere tjenester i toppklasse, heter det videre i meldingen fra selskapet.

– Orange Business Services fokuserer på behovene til bedriftskunder og tilbyr hjelp til å transformere deres plattformer og flytte deres sentrale applikasjoner til hybrid IT- og multiskymiljøer. Den utvidede kompetansen og kapasiteten som oppnås gjennom den nye profileringen vil bidra til økt innovasjon og dermed enda bedre forutsetninger for å hjelpe våre kunder med deres virksomhet, i Europa så vel som i resten av verden, sier Bjart Kvarme, som fra nå av er daglig leder i Orange Business Services AS, Cloud Division.