BETATESTING: Skal man bruke såkalte produksjons-PC-er, altså PC-er som benyttes i arbeidssammenheng, til betatesting av programvare? Ja, mener Microsoft, men bedriftene nøler. (Foto: Pixabay.com)
BETATESTING: Skal man bruke såkalte produksjons-PC-er, altså PC-er som benyttes i arbeidssammenheng, til betatesting av programvare? Ja, mener Microsoft, men bedriftene nøler. (Foto: Pixabay.com)

Etterlyser Win10-testere i bedriftene

Microsoft synes it-avdelingene i større bedrifter er altfor tilbakeholdne med å la medarbeidere være med på å betateste nye Windows 10-utgaver.

Til nå har det vært altfor få deltakere fra bedriftene, ikke minst fra større bedrifter, i Microsofts Insider-program der folk er med på å betateste uferdige oppdateringer av Windows 10.

Microsoft har kjørt sitt Insider-prosjekt siden 2014, og i vår lanserte selskapet en versjon av opplegget myntet spesielt på større bedrifter og konsern kalt «Windows Insider Program for Business».

Windows som tjeneste

Helt siden Windows gikk over til å bli distribuert som en tjeneste, altså Windows-as-a-service, forkortet WaaS, har Microsoft oppfordret bedriftene til å kjøre Insider-betatestprogrammet i hvert fall på noen Windows 10-PC-er.

Men Microsoft er åpenbart ikke blitt bønnhørt i bedriftsmarkedet. På Ignite-utviklerkonferansen i Florida nylig benyttet Microsofts produktsjef for Windows, Michael Niehaus, anledningen til å bønnfalle bedriftsmarkedet om å bli med på betatestingen.

Han gikk så langt som til å oppfordre bedriftene til å gjøre betatesting av Windows 10 obligatorisk for alle i it-avdelingen i større bedrifter.

Microsoft legger vanligvis ut to oppdateringer av Windows 10 med nye funksjoner hvert år.

Bedre forberedt på utrulling

Budskapet fra Microsoft er at når bedriftene selv er med på betatestingen, er de bedre forberedt på utrullingen av de nye versjonene når de endelig er klare.

En talsperson for analysebyrået Gartner har imidlertid uttrykt skepsis overfor utspillet overfor amerikanske Computerworld. – Det må være nok at noen interne utviklere og noen fra it-avdelingen deltar, kanskje sammen med noen utvalgte ikke-it-medarbeidere, sier Gartner-talspersonen.

Dilemmaet er balansepunktet mellom å ha med nok deltakere i Insider-programmet til at det gir meningsfull informasjon, men samtidig å unngå at mange medarbeidere jobber på ustabile betaversjoner, ifølge Gartner.

I en ny betaversjon av Windows 10 som kom ut til de første betatesterne 17. oktober, har Microsoft gjort det enda lettere enn før å bli med på Insider-programmet for betatesting.