SNAP: 80 prosent av alle barn og unge i alderen 9-18 år bruker Snapchat.(Foto: Snap)

Nå kan Snapchat brukes til pengeoverføring

Snapchat er ikke lenger begrenset til bilder og videoklipp. Fra og med i dag kan tjenestens brukes til å sende penger.

Publisert Sist oppdatert

Snapchat vil ta en bit av kaka for mobile-betalinger og gir brukere over 18 år mulighet til å registrere et kredittkort og deretter «snappe» penger til hverandre. Den nye tjenesten fra Snapchat heter Snapcash og gir snappere mulighet til å sende penger rett inn på bankkontoen til en annen bruker.

Teknikken i den nye tjenesten er lånt fra bedriftens partner Square som tidligere har hatt en lignende tjeneste der brukerne kan sende penger via e-post.

Transaksjonsbegrensning

– Vi var så begeistret for Squarecash at vi ønsket å lage noe for dem som føler seg «snapchatty». Vi bygde derfor en prototype og delte den med teamet i Square. Heldigvis ble de like begeistret, og ønsket å utvikle en slik tjeneste sammen med oss, står det i en pressemelding fra Snapchat.

Utviklerne har lagt inn en transaksjonsbegrensning. Det er ikke mulig å overføre mer enn 2.500 dollar, eller cirka 17.000 norske kroner i uken til samme venn.

En morsommere utbetaling

– Vi ønsker å foreta utbetalinger på en raskere og morsommere måte, men vi vet at sikkerhet er viktig når man behandler penger. Square har massevis av erfaring på dette området, og våre team har arbeidet hardt for å gjøre Snapchash til en god opplevelse for alle, skal Snapchat ha skrevet i pressemeldingen.

Tjenesten fungerer gjennom at den som vil sende penger skriver beløpet i en privat chattemelding til en av sine kontakter. Da dukker det opp en grønn betalingsknapp i meldingen istedenfor den vanlige sendeknappen. Pengene dras fra brukerens kredittkort og registreringen skjer direkte i appen første gang tjenesten brukes. Til å begynne med er det bare amerikanske brukere som kan benytte seg av tjenesten og selskapet har ikke kommet med detaljer om når tjenesten kan forventes lansert i resten av verden.

Ifølge nettavisen Recode er det Square som er ansvarlig for å lagre brukernes finansielle informasjon om kort og bankkonto, og som også er ansvarlig for at selve transaksjonen gjennomføres. Når en bruker sender penger via Snapchat skal det også skapes en ny konto hos Square.