UT AV VIMPELCOM: Jo Lunder går av i Vimplecom 13. april.

Lunder ut av Vimpelcom

Jo Lunder har sagt opp som toppsjef i Vimpelcom, men er likevel lite sannsynlig som ny Telenor-sjef når Jon Fredrik Baksaas går av ved årsskiftet.

Publisert Sist oppdatert

Jo Lunder har ved sitt langvarige engasjement i Vimpelcom plassert seg som den høyest rangerte norske telecom-lederen. Han har i to perioder vært konsernsjef i Vimpelcom og også i en lengre periode styreleder.

Vimpelcom er et større selskap enn Telenor med 222 millioner mobilkunder i 14 land. Telenor eier 33 prosent av Vimpelcom. Telenor har vel 180 millioner kunder, men betydelig bedre økonomiske resultater enn Vimpelcom de siste årene.

Jo Lunder var leder i Telenor mobil i Norge  i en kraftig vekstperiode og han har også vært konsernsjef i Atea og en tid arbeidet han i investeringsselskapet Ferd.  Jo Lunder går av 13. april og sier til Dagens Næringsliv at han vil jobbe med privat equity blant annet for oppkjøpsfirmaet Apax som er i ferd med å overta majoriteten i Evry.

Det er to faktorer som taler mot Jo Lunder som ny toppsjef i Telenor. Den ene er selvsagt de uavklarte, men alvorlige korrupsjonsmistankene i forbindelse med Takilant og Usbekistan. Den andre er at han nok tidvis har irritert Telenor i sin stillingstaken til de mange konfliktene med hovedaksjonæren Michael Fridman. Lunder ble sittende midt i striden og Baksaas sa på en pressekonferanse før jul at Lunder ikke akkurat har vært Telenors mann i Vimpelcom-ledelsen bestandig.

På den annen side: Det finnes ingen nordmann med så relevant CV i forhold til konsernsjef-jobben i Telenor.