GOOGLE-SKIFTET: Google skifter navn til Alphabet, og får datterselskapet Google der alle Google-tjenestene fortsetter. Illustrasjon: Arkiv
GOOGLE-SKIFTET: Google skifter navn til Alphabet, og får datterselskapet Google der alle Google-tjenestene fortsetter. Illustrasjon: Arkiv

Google blir Alphabet

I en kjempeomorganisering skifter Google navn til Alphabet, og blir holdingselskap for blant annet Google.

Publisert Sist oppdatert

Alle store selskaper omorganiseres med jevne mellomrom, for å holde organisasjonen på tå hev og ledelsen i møter. Google-grunnleggerne kunngjorde i en bloggpost i går ettermiddag amerikansk tid at de gjennomfører den største omorganiseringen siden selskapet ble etablert som bare et søkeselskap for snart 20 år siden.

Ny konsernmodell

Dagens aksjeeiere i Google får konvertert aksjene 1:1 til Alphabet-aksjer.

Grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin henholdsvis konsernsjef og «president» i Alphabet, og de skal sammen lede selskapet. Den forrige Google-sjefen Eric Schmidt blir styreleder i Alphabet.

Google fortsetter

Sjefen for Google-selskapet blir Sundar Pichai, som fram til nå har væt produktsjef i Google. At erkekonkurrenten Microsoft også har en leder med indisk bakgrunn er allerede påpekt som en sterk trend i IT-industrien.

Google blir et rendyrket internettselskap, mens resten av konsernet skal stå friere til å holde på med alle andre forretningsideer og innovasjon.

Gmail, Søk, Maps, Youtube og resten av internettjenestene blir fortsatt liggende i Google. Alphabet vil, i alle fall ikke foreløpig, bli et merkenavn som produkter i konsernet.