BJØRNER OG DATA: Flå håper på bedret turisme gjennom dataanalyse. Det er bjørnene i Bjørneparken helt sikkert fornøyd med. (Foto: Istock)
BJØRNER OG DATA: Flå håper på bedret turisme gjennom dataanalyse. Det er bjørnene i Bjørneparken helt sikkert fornøyd med. (Foto: Istock)

Vil forutsi turisme med dataanalyse

Flå kommune vil gjøre det enklere å kommunisere med turister, forutsi behov og spare ressurser ved hjelp av datainnsamling.

Publisert

Til sommeren starter Flå kommune, sammen med NTT Data, et prosjekt der dataainnsamling og analyse skal gi de et fortrinn med tanke på turisme.

Flå Vekst, destinasjons- og næringsutviklingsselskapet i Flå kommune, har nylig besluttet å utfordre tidligere arbeidsmetoder og fremover gi data en større rolle i kommunens utviklingsarbeid. Som det første av sitt slag i Norge, iverksetter de i sommer et omfattende prosjekt med fokus på bredskala innsamling og analysering av viktige turistdata. Blant annet skal det samles inn trafikkdata, værdata, og salgsdata fra kommunens aktører (restauranter, aktivitetssenter, matbutikker med mer)

Kristian Akervold, daglig leder i Flå Vekst (Foto: Privat)
Kristian Akervold, daglig leder i Flå Vekst (Foto: Privat)

– Vi ønsker alltid å ta best mulig beslutninger, basert på fakta. Vårt viktigste mål er at alle besøkende skal ha en best mulig opplevelse av Flå som destinasjon. Derfor gleder vi oss stort til å starte arbeidet med hvordan store datamengder kan bidra til dette. I tillegg liker vi å være først på nye innovasjoner, sier Kristian Akervold, daglig leder i Flå Vekst

NTT DATA Business Solutions kan heller ikke vente med å komme i gang. Morten Arnesen, administrerende direktør for NTT DATA Business Solutions i Norge, avslutter:

– Vi er glade for at Flå Vekst har valgt oss som partner i dette spennende prosjektet, som jo på mange måter vil revolusjonere måten kommunen jobber på. Dessuten er det gøy at vi endelig får bruke egenutviklet teknologi i Norge, som vi tidligere har hatt stor suksess med i andre land. Jeg er overbevist om at en satsing på datainnsamling fra flere kilder kommer til å gi Flå kommune bedre oversikt over turismen, slik at de kan gjøre vellykkede tilpasning – og vi ser frem til å oppleve alt sammen fra første rad.