BILDEDELING: Instagram ruller nå ut ny versjon med mulighet for å lagre og etter hvert vise bilder i 1080-oppløsning. (Skjermdump fra App Store)
BILDEDELING: Instagram ruller nå ut ny versjon med mulighet for å lagre og etter hvert vise bilder i 1080-oppløsning. (Skjermdump fra App Store)

Instagram øker oppløsningen

Instagram er nå i ferd med å oppgradere bildetjenesten til å godta bilder med «høy» oppløsning.

Man kan diskutere om 1080 x 1080 piksler er høy oppløsning, men det er i hvert fall denne oppløsningen som de fleste Instagram-brukere får lov å lagre sine bilder med nå.

Lav maksgrense

Siden bildedelingstjenesten Instagram ble startet i 2010, med fokus på bildedeling fra mobiltelefon, har bildestørrelsen vært begrenset til bilder med maks oppløsning på 640 x 640 piksler. Når man har prøvd å laste opp større bilder, er oppløsningen automatisk blitt redusert til maksgrensen.

I løpet av de fem årene som er gått siden Instagram ble startet, har imidlertid smarttelefonene fått stadig bedre kameraer med stadig høyere oppløsning. Instagram er dermed blitt liggende langt etter brukerne sine når det gjelder bildekvalitet, selv om mange ikke synes det gjør noe at oppløsningen er beskjeden på bilder som skal vises på internett.

Avslørt av kildekoden

Sist fredag var det imidlertid noen observante brukere som oppdaget at Instagram hadde begynt å lagre bilder med oppløsning på opptil 1080 x 1080 piksler. Bildene ble fortsatt vist i maks 640 x 640 piksler, men ved å sjekke kildekoden hos Instagram fant man ut at bildene ble lagret i opptil 1080-pikslers oppløsning, ifølge The Verge

En talsperson for Instagram har nå bekreftet at den økte oppløsningen er en funksjon som blir rullet ut gradvis overfor Instagram-brukerne, skriver amerikanske PC World.

De fleste brukerne skal nå ha fått tilgang til oppløsningen.

Instagram har ikke villet svare på spørsmålet om når oppdateringen vil være tilgjengelig for alle brukerne.

Det samme gjelder spørsmålet om en PC-versjon av programmet. – Vi fokuserer på mobil, uten noen planer om å deling på web, heter det hos Instagram.

Instagram ble kjøpt opp av Facebook i 2012 for én milliard dollar og skal ha rundt 300 millioner aktive brukere i måneden.