NOMINERT: Norconsults visualiseringsløsning for det nye jernbaneanlegget mellom Bergen og Arna er ett av 145 nominerte prosjekter i fore forskjellige kategorier til AEC Excellence Awards. (Illustrasjon: Norconsult/ Baezeni) 

Med spillteknologi på verdens største BIM-konferanse.

De norske byggkonsulentene i Norconsult er nominert til internasjonal teknologipris for andre gang. Vant den i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Norske selskaper ligger langt framme i verden på digitalisering av bygg og anlegg. Bygningsinformasjonsmodellering – BIM – er en disiplin som norske myndigheter og bedrifter har satset på lenge, og norske virksomheter har utviklet både produkter og standarder på området.

Spillteknologi

Akkurat nå går verdens største BIM-konferanse av stabelen i Las Vegas, USA. Autodesk University samler over 10.000 deltakere, og der deles også AEC Excellence Awards-prisene ut.

Norske Norconsult hentet hjem førsteprisen derfra i fjor, og er også nominert i år. De er nominert i klassen infrastruktur, som en av åtte finalister. Dette kommer på bakgrunn av arbeidet selskapet har gjort på jernbaneprosjektet Ulriken i Bergensområdet.

Norconsult har brukt spillteknologi for å visualisere strekningen mellom Arna stasjon og Bergen stasjon, inklusive den nye Ulriken-tunnelen. Dette skal brukes til å inspisere signalanlegget på strekningen.

Markant deltakelse

Norconsult stiller mannsterke på konferansen. Personell fra selskapet skal holde flere foredrag og innlegg, og skal også delta i en paneldiskusjon på samferdselsdagen, melder selskapet i en pressemelding.

Norconsult er også invitert av Autodesk til å stille ut sine løsninger på Autodesks hovedstand på utstillingsområdet. Norconsult Informasjonssystemer har også sin egen utstilling. Dette som en av få internasjonale aktører, og ifølge pressemeldingen en mulighet som henger høyt i bransjen.