DINOSAUR: Fra Googles hovedkvarter Googleplex. (Foto: Google)

Google lager ny søkemotor basert på kunstig intelligens

I tillegg til at de arbeider med en rekke KI-funksjoner for den eksisterende tjenesten.

New York Times skriver at «teknologigiganten spurter av sted for å beskytte sin kjernevirksomhet med mengder av prosjekter, inkludert oppdateringer til søkemotoren og planer for en helt ny en».

Google har vært bekymret for KI-konkurrenter siden OpenAI demonstrerte chatboten ChatGPT i november 2022.

Enorme beløp kan gå tapt

I mars fikk Googles ansatte vite at Samsung vurderte å bytte ut Google med Bing fra Microsoft som standard søkemotor på sine enheter.

I årevis har Bing vært «nok en søkemotor», men har tiltrukket seg mer oppmerksomhet fra it-bransjen når Microsoft la til teknolgi for kunstig intelligens.

Ifølge New York Times skal dette ha medført panikk hos Google. Avtalen Google har med Samsung gir rundt 3 milliarder dollar (rundt 31,2 milliarder kroner) i årlig inntekt.Ytterligere 20 milliarder dollar (208 milliarder kronder) knyttes til en tilsvarende avtale med Apple som skal fornyes i år.

25 år som kongen på haugen

Etter å ha vært det ledende selskapet innen søk med tilliggende herligheter kommer nå KI-konkurrenter og utgjør raskt alvorlige trusler mot Googles søkemotor-forretninger. Som svar på dette, gasser nå Google på for å bygge en helt ny søkemotor som drives av kunstig intelligens.

Samtidig oppdaterer de som kjent den eksisterende søkemotoren med KI-egenskaper, ifølge interne dokumenter New York Times har gått igjennom.

Lara Levin, talskvinne for Google, sier i en kommentar at «alle idéer fører ikke til lansering, men vi er glade for å kunne levere nye KI-drevede muligheter til søk, og vil komme med flere detaljer senere».

New York Times har prøvd, men ikke fått noen kommentarer fra Microsoft eller Samsung.