BIOMETRI: Din biometri eliminerer behovet for å skrive et passord, sier Kirk Skaugen i Intel. 
BIOMETRI: Din biometri eliminerer behovet for å skrive et passord, sier Kirk Skaugen i Intel. 

Intel med ny løsning for passord  

Samarbeider med McAfee om ny standard som skal erstatte passord med biometri.

Publisert Sist oppdatert

Om Intel får det som de vil kan passordets historie snart være forbi. Sammen med datterselskapet McAfee vil Intel slippe en ny løsning som skal gjøre det enklere å logge in på pc-en ved hjelp av biometri. 

Det er ikke bekreftet hvilken type biometriske løsninger Intel og McAfee vil satse på, men i et intervju med CNBC tidligere denne måneden oppga Kirk Skaugen, som er sjef for Intels pc-gruppe, at bedriften vil satse på ansiktsgjenkjenning.

- Din biometri eliminerer behovet for å skrive et passord for å logge inn i Windows, og etterhvert vil dette også gjelde de nettsidene du besøker, forklarte Skaugen.

Fordelen med ansiktsktsgjenkjenning er at teknikken kan utnytte eksisterende webkameraer uten at en spesiell hardware må installeres på pc-en.

Skaugen oppgir ikke detaljer rundt produktene firmaet planlegger å slippe annet enn at bedriften vil slippe programvare senere i år som skal tilby en standard for hvordan biometri brukes med pc-er, skriver PcFörAlla. 

I tillegg til biometri kommer Intel også til å satse stort på trådløs ladning av mobile enheter. En teknikk som ifølge Intel vil dukke opp i nye bærbare pc-er neste år i forbindelse med slippet av en ny prosessor som går under kodenavnet Skylake.