US Marshall selger bitcoins

50.000 bitcoins selges i dag. Selger er den amerikanske staten som beslagla pengene i en rassia mot Silk Roads. 

På tross av en svært svingende valutakurs er interessen for bitcoin stor blant investorer i USA. I dag bestemmes det hvem som får kjøpe 50.000 bitcoins, verdt 18,6 millioner dollar. 

Selger er U.S. Marshals Service.

Bitcoinene det er snakk om har tilhørt Ross Ulbricht. Ulbricht anklages for under navnet "Dread Pirate Roberts" å ha drevet det kriminelle nettmarkedet "Silk Road" - hvor du kunne kjøpe alt fra narkotika til å bestille mord. 

Da Ross Ulbrichts datamaskiner ble beslaglagt etter en rassia mot nettstedet, fant man 144.336 bitcoin og det er deler av dette som nå skal auksjoneres bort, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

Solgte også i sommer

I sommer ble 30.000 av den samme potten solgt ut og amerikanske myndigheter deler salget opp i flere omganger for å påvirke kursen minst mulig. 

Det var risikoinvestoren Tim Draper som stakk av med sommerens salg, men det har ikke blitt offentliggjort hvor mye han betalte for de digitale pengene. 

Draper er en amerikansk investor spesielt kjent for sine investeringer i selskaper som Skype, Tesla, Baidu og Hotmail. 

Ifølge Reuters har han også lagt inn bud denne gangen. 

Ikke dømt

Amerikanske myndigheter selger internettvalutaen før en dom mot Ross Ulbricht faller i januar. Hva som skjer med pengene de får inn avhenger av utfallet i dommen, skriver Reuters