IKKE GRØNN: Det krever store mengder energi å utvinne Bitcoin. (Foto: Istock)
IKKE GRØNN: Det krever store mengder energi å utvinne Bitcoin. (Foto: Istock)

Mer Bitcoin-kvitter fra Elon Musk

Åpner for Tesla-kjøp med grønnere Bitcoin.

Publisert Sist oppdatert

I mars offentliggjorde Teslas toppsjef Elon Musk via Twitter at bilprodusenten hadde begynt å akseptere Bitcoin som betaling.

49 dager senere snudde Musk og postet en Twitter-melding om at Tesla ikke lenger vil akseptere Bitcoin på grunn av at kryptovalutaen fører til økt forbruk av fossilt brensel.

Bitcoin-utvinning er basert på kompliserte og tidkrevende dataprosesser som krever mye energi og stadig mer datakraft. Vanlige datamaskiner er ubrukelige til dette. Spesialutviklede dataanlegg i store haller, blant annet i land der elektrisitet kommer fra kullkraft, brukes i stedet.

– Kryptovalutaer er en god idé på mange nivåer og vi tror det har en lovende fremtid, men den kan ikke komme med på stor bekostning av miljøet, uttalte Musk, med henvisning til de store energimengdene som kreves for Bitcoin-utvinning.

Når er Musk på banen igjen med en ny Twitter-melding. Hvis Bitcoin blir grønnere, kan man igjen kunne kjøpe Tesla-biler med den, ifølge Tesla-sjef Elon Musk.

– Når det blir bekreftet at det er en rimelig (omtrent 50 prosent) mengde ren energi blant Bitcoin-minere, og trenden er positiv, vil Tesla igjen tillate bitcoin-transaksjoner, skriver Musk på Twitter.