HELSE NORD: Nå vil Helse Nord benytte seg av systemer fra Bliksund for prehospital elektronisk pasientjournal. (Foto: Helse Nord)

Nå har hele Norge dette digitale ambulansejournal-systemet

Helse Nord signerer med Bliksund om bruk av deres ambulansejournal, og samler med det regionene i felles system.

Publisert Sist oppdatert

Helse Nord RHF er nå i gang med innføringsprosjekt med Bliksunds ambulansejournal. Med dette samles hele Norge rundt en nasjonal løsning for prehospital elektronisk pasientjournal (PEPJ). Det melder Bliksund i en pressemelding.

BEDRE TJENESTER: Med en nasjonal løsning får innbyggerne bedre helsetjenester, sier Christopher Hars i Helse Nord. (Foto: Helse Nord)

– Gjennom å bli en del av den nasjonale løsningen og ta i bruk en digital pasientjournal, sørger vi for enda bedre helsetjenester til innbyggerne, sier Christopher Hars, prosjektleder for innføringen av EWA i Helse Nord.

I 2014 slo Helsedirektoratet fast at elektronisk pasientjournal (EPJ) er et viktig verktøy for å sikre bedre forberedelse og beslutningsstøtte for helsepersonell, samt bidra til bedre koordinering av ressurser. Etter at Bliksund vant den nasjonale anbudsrunden med Bliksund EWA i 2019 har man satt i gang implementeringen i samtlige helseforetak i Norge.

– Med Helse Nord inkludert i plattformen, hjelper vi nå alle regioner i hele helse-Norge. Dette er en milepæl vi er stolte av, og danner grunnlag for enklere samhandling og enklere flyt av pasienter mellom regioner, sier Tor Laukvik som er leder prosjekt og kunder i Bliksund.

Felles løsning

Helse Nord er siste region som signerer med Bliksund, og dermed ligger det til rette for en felles ambulansejournal i hele Norge.

Tor Laukvik er leder for prosjekt og kunder i Bliksund. (Foto: Bliksund)

Helse Nord RHF har stor geografisk spredning og skal sørge for spesialisthelsetjenester til innbyggerne i Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard. Regionen har blant annet 11 sykehus og 126 ambulanser som skal dekke et innbyggertall på rundt en halv million nordmenn.

Med Bliksund EWA vil vårt ambulansepersonell spare tid på journalføring og kvaliteten på journalen vil øke. I tillegg vil personalet på akuttmottaket få informasjon om innkommende pasienter og kan forberede seg bedre, sier Hars.