LAGRING: Arnor Freyr Jonasson i Blue Robot viser frem lagringssystemet. (Foto: Blue Robot)
LAGRING: Arnor Freyr Jonasson i Blue Robot viser frem lagringssystemet. (Foto: Blue Robot)

Robot-selskap på Vestlandet sikrer avtale i Danmark

Blue Robot inngår partnerskap med Hans Schourup.

Publisert Sist oppdatert

Vestfold-selskapet Blue Robot utvikler roboter for lagerautomasjon, lagring og gjenfinning av produkter. Løsningen benyttes blant annet til ordrehåndtering og produksjon. De har funnet en partner i Danmark som skal sikre økt vekst.

Gjennom å benytte kube-basert lagring tilbys kundene verdens mest plassbesparende løsning og mange ganger så effektive prosesser. For å komme i gang trenger kundene kun et flatt gulv, internett og strøm. Løsningen er spesielt godt egnet for lokaler med lav takhøyde.

Blue Robot inngikk avtale med sine første salgspartnere i Norge tidligere i år og har allerede vunnet flere kontrakter i skarp konkurranse mot markedslederen innen kubebasert lagerautomasjon.

– Siden oppstart har vi blitt kontaktet av store og små selskaper fra hele verden som ønsker å selge våre løsninger og vi har måttet gi en del kald-dusjer. Vi har holdt fast på vår strategi om å utvide markedene hvor vi opererer i et bærekraftig tempo, sier daglig leder i Blue Robot, Arnor Jonasson.

Ekspansjon

Det har vært viktig for Blue Robot å sikre nok erfaring både med løsningen og behovene før de utvider. Heller ikke ekspansjonen i Danmark var noe hastverk, med opprinnelig oppstart etter nyttår. Etter stor pågang var det likevel ingen tvil om at tempoet måtte opp, og Blue Robot fant en passende partner i Hans Schourup.

–Vi opplevde full klaff med Hans Schourup. De har akkurat den kompetansen, mindset og erfaringen vi ser etter i en partner, styret var dermed enstemmige i at dette ikke var noe å vente med, forteller Arnor.

Administrerende direktør Troels H. Jensen i Hans Schourup forteller at de har jobbet med SMB-er i Danmark i mange år, blant annet med optimalisering og effektivisering av lagring og håndtering.

– Vi ønsker å spre fordelene med automatisering til alle nivåer av selskaper i Danmark basert på rammeverket og utfordringene de står overfor her og nå. Vi ser det som en del av vårt oppdrag å presentere og tilby de absolutt beste og mest fremtidssikre automatiseringsalternativene for våre kunder, og her passer Blue Robot perfekt inn, sier Jensen.