NYHETER:

Hubble Telescope Bluetooth
Bilde: Hubble.
BLUETOOTH IN THE SKY:

Ekstrem Bluetooth-tilkobling med rekkevidde på 600 kilometer

Hubble Networks har lykkes med å få bluetooth-signalet opp i verdensrommet. Mulighetene er enorme.

Publisert Sist oppdatert

I flere tiår, har Bluetooth-teknologi utmerket seg i å overføre data trådløst over korte avstander på centimeter og få meter.

Teknologiselskapet Hubble Networks viser at den trådløse standarden også kan fungere over langt større avstander ved å etablere en trådløs forbindelse fra jordens overflate opp til en satellitt i 600 kilometers bane.

Med standard antenne

I en melding beskriver selskapet hvordan teknologien gjør det mulig for en standard 3,5 mm Bluetooth-antenne å koble seg til selskapets egne satellitter. For tiden har selskapet to satellitter i bane.

Hubble Technologies Bluetooth-teknologi handler ikke bare om å få data ut i verdensrommet, men om å tilby rimelige enheter og sensorer uten behov for dyr og kompleks teknologi.

– Ved å gjøre alle Bluetooth-enheter kompatible med satellittforbindelse gjennom en enkel programvareoppdatering, baner det vei for en revolusjon for tingenes internett. Se for deg global dekning med en tjuendedel av batteriforbruket og to prosent av kostnadene. Det er ikke bare en forbedring, det er en transformasjon, skriver selskapet.