SOMMERKONTORET:

PÅ TAKET: Eirik Vigeland i Boligmappa skal tilbringe store deler av sommeren på taket. (Foto: privat)

Bytter Mac og mail med brekkjern og sag

Eirik Vigeland i Boligmappa skal bygge på en etasje hjemme i sommer, og det gamle taket rives. Det hele skal selvfølgelig dokumenteres flittig i Boligmappa.

Publisert

Navn og stilling:

Eirik Vigeland, Marked- og kommunikasjonsdirektør i Boligmappa AS, en del av Spir Group ASA.

Hva jobber du med i sommer?

Fint lite jobb, mest mulig riving og snekring. Vi skal bygge på en etasje hjemme, og i sommer skal det gamle taket rives. Mac og mail byttes med brekkjern og motorsag.

Alt dokumenteres selvfølgelig godt og grundig underveis i Boligmappa. Noe legger jeg inn selv, men det meste sendes inn direkte fra byggmesteren, elektrikeren og rørleggeren.

I dag bruker mange tusen håndverksbedrifter Boligmappa til å dokumentere arbeidet sitt. Det har blitt en standard for flere fag, men mellom hammerslaga blir det å kverne litt på hvordan vi skal få med enda flere. Målet er nemlig at all historikk på bygg og bolig skal bli tatt vare på, og gjort tilgjengelig der den skaper verdi.

Fortell om ditt sommerkontor: 

Nei, det blir stort sett på taket, da. Men utenom ferieukene blir det en kombinasjon av kontoret i Oslo og hagen hjemme. Som mange har oppdaget er jo kombinasjonen sosial tid med kollegaer og fokustid utenfor kontoret ganske optimal.

Sommerkontoret:

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hvordan bruker du kunstig intelligens i løpet av sommeren?

Minst mulig? Neida. ChatGPT er jo suveren for å få oversikt over en tematikk eller et fagområde. Sammendrag av akademiske papers er nyttig. Men i sommer blir det lite av det, det er helt sikkert.

Hva gjør du på fritiden i sommer?

Når det ikke rives eller snekres blir det mye bading og grilling. Som familiefar i suburbia som pusher 40 har jeg selvfølgelig et arsenal av griller. Favoritten er en Traeger smoker, som gjør om seige stykker til brisket, pulled pork, spareribs og annet digg. Det tar mange timer, men er verdt tiden. Da rekker man jo et langt bad. God sommer!