JAKTER KOMPETANSE: Jonna Nordén, sjefen i den svenske delen av Bouvet, har en stor utfordring i å finne tilstrekkelig mange it-konsulenter for å levere selskapets oppdrag i Sverige. (Foto: Bouvet)
JAKTER KOMPETANSE: Jonna Nordén, sjefen i den svenske delen av Bouvet, har en stor utfordring i å finne tilstrekkelig mange it-konsulenter for å levere selskapets oppdrag i Sverige. (Foto: Bouvet)

Bouvet fosser fram i Sverige

Nær dobling av omsetningen i Sverige i fjor, mye takket være offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

Det norske konsulentselskapet Bouvet opplever en sterk utvikling i det svenske markedet. I 2016 gikk omsetningen ifølge våre kolleger i svenske Computersweden.se opp fra omlag 54 millioner svenske kroner til drøye 100 millioner kroner. Denne veksten kommer først og fremst i offentlig sektor.

Sterkt salg

Computersweden peker på at Bouvet er med den store rammeavtalen «Resurskonsulter» med det svenske statsorganet Kammerkollegiet som en viktig årsak til den økte aktiviteten. Denne avtalen sikrer tilgang til oppdrag innen offentlig sektor.

— All veksten kommer ikke derfra, men vi hadde et veldig sterkt salg til offentlig sektor i 2016, bekrefter Jonna Nordén, sverigessjefen i Bouvet, til Computersweden.

Oppkjøp

I løpet av 2016 kjøpte Bouvet opp det svenske selskapet Ciber. Dette gjør at Bouvet har rundet 100 ansatte i Sverige. Etter som dette oppkjøpet skjedde i september, er det ikke det alene som står for veksten i fjor.

Nordén forteller at det likevel var er viktig oppkjøp av flere grunner, ikke minst for å få inn flere konsulenter til oppdragene selskapet allerede har.

— Det føles som det har vært en vellykket sammenslåing av to selskapskulturer. Vi har tradisjonelt ikke vokst gjennom oppkjøp, fordi det pleier å være vanskelig å fusjonere to selskap, men her har det gått veldig bra, fastslår hun.

Kompetansebehov

Blant de offentlige kundene som har vært viktige for Bouvet i Sverige i fjor, trekker Nordén fram Arbetsförmedlingen som en av de største kjøperne av selskapets tjenester i 2016.

— Socialstyrelsen, FMV, Polisen, Regeringskansliet och Skolverket, ble også nye kunder for oss i løpet av fjoråret, forteller Nordén videre.

Den svenske Bouvet-sjefen legger ikke skjul på at veksten i offentlig sektor skal fortsette. Utfordringen er imidlertid å få fatt i tilstrekkelig mange it-eksperter for å imøtekomme kundenes behov.

— Vi må kunne levere konsulenter til de avropene vi får. I snitt tror jeg vi har hatt mellom ti og femten avrop i uken i fjor, avslutter Jonna Nordén, sverigessjef i norske Bouvet.