LEDERGRUPPEN: Stor blir større, når Braate Gruppen kjøper Itum. Her er ledergruppen, fra venstre Even Myrvold, Tor Jahren, Håkon Svendsen, Tron Braathe, Thomas Rossfjord og Ole Braathe. (Foto: Braathe Gruppen)

Braathe Gruppen kjøper Itum

Målet er å bli en av de ledende aktørene på nettskytjenester i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det forventes en kjempevekst i antall norske virksomheter som flytter data og applikasjoner ut i skyen de kommende årene – samtidig som brukerne stiller høye krav til smidige brukertjenester. Det skriver Braathe Gruppen i en pressemelding.

Teknologileverandøren ønsker nå å styrke sin posisjon som leverandør av "bekymringsfri it", og kjøper derfor it-infrastruktur- og skytjenesteleverandøren Itum, som er lokalisert i Skien og Kongsberg, har 29 ansatte, og en omsetning på over 60 millioner kroner.

Fotavtrykk

Ifølge pressemeldingen gjør skal oppkjøpet bidra til ytterligere kjernekompetanse på Microsoft-tjenester, nettskytjenester og it-infrastruktur.

– Vi har som ambisjon å posisjonere oss som en av de ledende leverandørene av bruker- og infrastrukturtjenester i Norge de kommende årene. Ved å få Itum og deres kompetanse på laget, setter vi et enda sterkere fotavtrykk og styrker vår kompetanse og tilstedeværelse i det norske markedet for it-tjenester, sier Tron Braathe, administrerende direktør i Braathe Gruppen, i meldingen.

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha over 100 ansatte, omsette for ca 250 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Skien og Kongsberg.