TILBYR MOBILBETALING: - Når du skal betale med mobil velger du Mcash når du kommer til kassen. Da er det bare å skanne en kode rett i appen og bekrefte betaling, forklarer Kyrre Ufert Lømo, markedsdirektør for G-Sport og G-Max i Gresvig-konsernet.

Mcash leverer mobilbetaling til G-Sport

Sportskjeden Gresvig tilbyr nå mobilbetaling med Mcash på nett uten å oppgi kortnummer og CVC-kode.

Mcash merker godt til økende interesse for mobilbetaling. Den norske aktøren, kjøpt opp av Sparebank 1 i 2015, lanserte løsningen i 2014. Applikasjonen er tilgjengelig på IOS og Android. Mcash-kontoen kobles så sammen med bankkort og kontonumre, og vips så kan du betale med mobilen.

- Det betyr at du ikke trenger å ta fram kortet og taste kontonummer og CVC-kode hver gang du handler. Du trenger heller ikke bekrefte med Bank-ID, eller forholde deg til Java-problematikk, sier Kyrre Ufert Lømo, markedssjef for G-Sport og G-max i Gresvig-konsernet.

Nå har sportskjeden knyttet løsningen til sin nettbutikk og fysiske lokasjoner. Alle egeneide butikker i Gresvig-konsernet har løsningen i drift, og de øvrige rulles ut fortløpende.

- Utviklingen innen mobilbetaling ville Gresvig-konsernet selvsagt være med på. Vi er overbevist om at stadig flere av kundene våre ønsker mobilbetaling og at de vil merke at dette er enklere enn vanlig betaling med kort, forteller Lømo.

Betalingen utføres ved at kunden skanner en QR-kode som presenteres i kassen, både i nettbutikk og ute i de fysiske lokasjonene.

- Flere nettbutikker bør følge gsport.no og tilby mobilbetaling for å gjøre betaling enda lettere for kunden og mer lukrativt for butikken, kommenterer Øyvind Aass, konstituert administrerende direktør i Sparebank 1 Mobilbetaling.

Mcash har i dag rundt 250.000 nedlastinger, og Gresvig er en av snart 1.000 butikker, nett, lag og foreninger som har knyttet seg til tjenesten. DNB-løsningen Vipps ansees av mange som den største konkurrenten til Mcash.