SIKRER DATA: Hiddn Secuity utvikler avanserte sikkerhetsprodukter for bedrifter, myndigheter og privatpersoner.

Fujitsu inngår samarbeid med Hiddn Security

PC-produsenten får avanserte sikkerhetsløsninger til sine produkter i ny strategisk samarbeidsavtale.

Fujitsu Norge og Hiddn Security har inngått en ny strategisk samarbeidsavtale, og Fujitsu kan nå levere krypterings- og autentiseringsløsninger fra Hiddn Security sammen med sine bærbare PC-er.

Målet er å formalisere et samarbeid med fokus på sikkerhet.

- Vi har lenge ønsket å kunne tilby våre sikkerhetsbevisste bedriftskunder en enda høyere grad av sikkerhet. Avtalen med Hiddn Security gir oss muligheten til å tilby en unik teknologisk løsning i markedet, sier salgsdirektør Geir Ulvik i Fujitsu Norge i en melding.

Avtalen er nok en viktig milepæl for Hiddn Security, som tidligere i år vant en viktig avtale med sikkerhetsmyndighetene i Nederland.

- Vi ser på Fujitsu som en spennende samarbeidspartner, både i Norge og resten av Europa og vi ser frem til å være med på å ta ut det store potensialet som ligger i dette samarbeidet, sier administrerende direktør Gudmundur Einarsson i Hiddn Security.

Hiddns løsning består av en kryptert harddisk og selskapets integrerte krypteringsbrikke, samt et smartkort. Dette smartkortet inneholder digitale krypterte nøkler for å låse opp PC-en. Nøkkelen sendes til PC-en etter brukeren har tastet inn passordet sitt. Når maskinen lukkes slettes denne nøkkelen, og det er umulig for uvedkommende å få tilgang på maskinen.

Løsningen er godkjent av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) i Norge for sikkerhetsnivået "Begrenset" (B). NSM har også godkjent Hiddn Securitys krypterte minnepinne Cocrypt på for samme nivå. Disse produktene er så langt de eneste NSM-godkjente for slik bruk i Norge.

Selskapet har videre oppnådd FIPS 140-2 Level 3 godkjenning fra amerikanske sikkerhetsmyndigheter.