FERSK NETTSKYALLIANSE: Lena Lundgren (Avanade), Morten Meier (Microsoft), Bjart Kvarme (Basefarm) og Leif Arne Rones (Accenture) skal friste offentlig sektor over til nettskyløsninger. Foto: Bo Mathisen.

Kjempeallianse i skyen

En eksisterende trippelallianse i nettskyen utvides med Basefarm for å kapre offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

Accenture, Avanade Norge og Microsoft utvider alliansen sin med Basefarm. Dermed er bredden på plass når tjenestemodellen nettsky skal selges til norske kommuner og staten.

– Samarbeidet er strategisk og vi vil tilby ett kontakt- og leveransepunkt for partnernes samlede tjenestespekter. Vi etablerer med andre ord en sikker, skalerbar og fleksibel global plattform som skal realisere mål innen digitalisering, modernisering og innovasjon, sier Morten Meier, direktør for løsninger til offentlig sektor i Microsoft Norge i en pressemelding.

Utvider i Lørenskog

Basefarm utvider sitt datasenter i Lørenskog med 6.000 kvadratmeter i løpet av høsten som ledd i satsingen på denne hybridskyen.

For å møte krav og reguleringer i salg til offentlig sektor, må det til en hybrid-løsning.  Basefarm skal tilby de datasentertjenestene som krever håndtering og lagring innenlands. Den andre delen er offentlige, globale nettskytjenester. Dette vil sannsynligvis si at Microsoft Azure vil få sin rikelige andel av satsingen.

En slik hybrid-modell er det denne alliansen håper vil tilfredsstille kravene Moderniseringsdepartementet har til fornying av IT-tjenestetilbudet i og fra offentlig sektor.

– Skytjenester forandrer måten vi arbeider på. Å flytte infrastrukturløsninger og applikasjoner til skyen handler ikke bare om å kunne redusere kostnader til IKT. Det gir også nye muligheter for økt effektivitet, produktivitet, ytelse og for innovasjon gjennom nye arbeidsformer, sier Lena Lundgreen, Country Manager i Avanade Norge.

Et sted å samle dem

De fire leverandørene frister med et felles kontaktpunkt for kunder som vil ta skyen i bruk. Når kunden har definert behovet, vil alliansen rigge den løsningen og den gruppen av ansatte fra de fire leverandørene som skal bygge og levere tjenestene.

Selv om målet er finsiktet mot offentlig sektor og dokumentene Digital Agenda og Nasjonal strategi for bruk av skytjenester, er det ikke eksklusivt.

Mellomstore og store bedrifter vil også kunne finne løsninger fra alliansen. Den jobber også med planer for å lage malløsninger tilpasset sektorer som finans, helse, industri og reiseliv.