IDYLLISK: Her oppefra er det vanskelig å tro at Voss er åstedet for en brutal fiberkrig. Foto: Havard Lillethun/Pixabay

Fiberkrig kan ende i retten

Det er brutt ut krig om fiberkunder på Voss, og det går mot rettsak mellom Voss Fiber og Telenor.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er skikkelig forbanna på Telenors opptreden, og tar om nødvendig saken til retten. Vi oppdaga en dag i oktober at Telenor gikk fra dør til dør på Voss og solgte fibertilknytning. Vi aksjonerte dagen etterpå og fikk kundene over til oss. Så å si alle responderte positivt, og vi har nå solgt 1.500 kontrakter, forteller Johannes Rongve i Voss Fiber.

Selskapet er eid av Voss Energi, som igjen er eid av Voss kommune, og har solid lokal tilhørighet.

- Telenor er nå iferd med å få et skikkelig omdømme-problem på Voss, fortsetter Rongve, som selv tidligere har arbeidet i Telenor.- Vi varslet i god tid før angrefristen på mail. Vi sendte 15. november rekommandert brev til Telenor med alle som angret sin bestilling. Det var lenge før angrefristen som er 14 dager. Likevel ilegger Telenor nå de kundene som har gått over til oss 9.000 kroner i angregebyr. De mener datoen da de mottok det rekommanderte brevet er det som gjelder. Vi mener det er utsendelsesdatoen som gjelder, forklarer Rongve.

Velger å følge regelverket

- Vi har vært fleksibel i denne saken og strukket oss langt. Vi har hatt et helt team som har sett på hver enkelt sak, men vi må kunne forvente at frister overholdes og at informasjon er korrekt. Da har vi valgt å følge regelverket, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor.

Mye tyder nå på at fiberstriden på Voss vil ende i rettssalen.

- Vi har engasjert advokat og saken vil eventuelt ende i retten om ikke Telenor trekker tilbake sine gebyrkrav, avslutter Rognve i Voss Fiber.