Netnordic
Netnordic

Net Nordics kjøper IPnett

Det nye selskapet blir en av Nordens største nettverksleverandører, og nærmer seg milliarden.

Publisert Sist oppdatert

Net Nordics kjøp av IPnett betyr at selskapet inntar posisjonen blant de store nettverksleverandørene i Norden, med datanettverk, bredbånd, sikkerhet, samhandling og skybaserte løsninger som kjerneelementer i porteføljen.

Kompletterer i Norden

Utvikling av bedre tjenester er et av målene i oppkjøpet. Bredbåndskapasitet, mobilitet og vekst i digitale interaksjoner er markedsdriverne for nye Net Nordic.

- I fellesskap blir vi enda mer komplette i hvert land, og får større kraft og bedre forutsetninger for å sikre videreutvikling av potensialet for våre ansatte og kunder, sier Mikael Schütt, CEO i IPnett.

Med 850 millioner i samlet omsetning i år slår likevel ikke selskapet milliardselskapet Datametrix, som passerte 1,2 milliarder i omsetning i fjor.

Til sammen har det nye selskapet 230 ansatte i de fire største nordiske landene. 750 bedrifter er kunder av det nye, større, selskapet.

Forutsetter godkjenning

- Bedriftskultur, kompetanse, kundesammensetning og geografi er fundamentale faktorer som gjør at vi ser fortsatt sterke vekstutsikter i et samlet selskap, sier Jarl Øverby, Group CEO i NetNordic gruppen.

Tom Solberg startet Net Nordic i 2001. Selskapet har Agder Energi Venture som største aksjonær med 56 prosent av aksjene.

Det er NetNordic Holding AS som kjøper aksjekapitalen i IPnett AS. Oppkjøpsprisen er ikke kjent, og kjøpet må godkjennes av konkurransemyndighetene.