SOMMERKONTORET

EUROPA-KONTOR: Cathrine på bussen til Berlin fra Oslo. (Foto: Cathrine Bui)
EUROPA-KONTOR: Cathrine på bussen til Berlin fra Oslo. (Foto: Cathrine Bui)

Sommerkontoret på bussen til Berlin

Cathrine Bui er spesialist i kunstig intelligens og etikk, og bruker enhver anledning til å jobbe smart.

Publisert

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Grunnlegger av Bui Consulting og spesialist i KI og etikk. I sommer jobber jeg med å få tak i nye kunder til bedriften og å utvikle markedsføringsmateriale, som nettsiden min - cathbui.com, forteller Cathrine.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

Jeg hadde trengt en ferie, men utsetter ferien til september for å dra på en festival, og prøver ellers å nye øyeblikk her og der når jeg reiser med firmaet. Kanskje litt misunnelig på de som bare kan ta seg helt fri, men jeg prøver å øve på en "leken produktivitet" (playful productivity) der motivasjonen for arbeidet er fordi man "vil" fordi man har valgt det selv, og ikke fordi man egentlig "burde/skal/må" noe. Fordelen med å være entreprenør er at jeg styrer min egen tid og arbeidsoppgaver. Det gjør sommerkontoret mye mer lysbetont, sier hun.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Europa-kontor. I skrivende stund jobber jeg fra en 18-timers direkte buss fra Oslo til Berlin for å delta i et høynivå møte i KI og etikk organisert av organisasjonen AI Assurance Club. Jeg har utsikt fra en "double decker" og hadde lunsj på ferje fra Danmark til Tyskland. Tidligere var jeg også i Berlin for Hub.berlin-konferansen.

Hun reiste med en delegasjon av 10 andre startups fra Norge, og turen ble organisert av IKT-Norge, Oslo Business Region, og den norske ambassaden i Berlin.

– Da fikk vi vært på grillfest på den norske ambassade-residensen!

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Søsteren min skal gifte seg utenfor Roma, så det blir en liten tur dit, og så har jeg vært opptatt med flytting. Jeg prøver ellers å smette inn et godt måltid med venner eller tur til botanisk hage når jeg er på forretningsreise, sier Cathrine.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Akkurat nå leser jeg The Art of Living av den vietnamesiske buddhistiske munken Thich Nhat Hanh. Anbefales veldig! Jeg er ikke buddhist selv, men jeg blir veldig rolig og sentrert av å lese tekster av ham og det er mye nyttig livsfilosofi der.