MER STRØM: Bulk N01 utenfor Kristiansand får kraftig oppgradert strømforsyning. (Foto: Bulk)
MER STRØM: Bulk N01 utenfor Kristiansand får kraftig oppgradert strømforsyning. (Foto: Bulk)

Bulk utvider kraftig i Norge og Norden

Offentliggjør omfattende ekspansjonsplan.

Publisert Sist oppdatert

Den norske datasenterindustrien satser tungt på at Norge skal bli en ledende nasjon i Norden. Målet er at både Norge og Norden som region skal bli en vesentlig aktør på det internasjonale markedet. I Norge har vi både en egen interesseorganisasjon for bransjen, og staten har fulgt opp med en nasjonal strategi for næringen.

Det gjør åpenbart at bransjen tør å satse på hjemmebane, og Bulk har lansert en omfattende ekspansjonsplan på tvers av de nordiske installasjonene, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Planene innebærer blant annet at selskapet har fullført installasjon av 125 MVA on-site sub-stasjon ved lokasjonen i Kristiansand, noe som sikrer tilgang til utelukkende fornybar energi med stor driftssikkerhet. For å møte behovet for fornybar energi har Bulk startet bygging av et datasenter nummer 2 på NO1 lokasjonen, og sikret yttterligere 10MW it-kapasitet der.

I tillegg har Bulk skaffet seg nye 160.000 kvadratmeter ekstra land, der det første området allerede er klart for bygging av et 40 MW datasenter. De har også sikret tilgang til 1,5 MW ekstra white-space kapasitet ved selskapets lokasjon i Oslo.

Dekker behov

– Mens behovet for digitale tjenester og datasentre øker står Europa midt i en energikrise som berører priser, enegisikkerhet og skalerbarhet, sier Rob Elder, visepresident for datasentre i Bulk.

– Veksten på digitalisering kan fremstå som å være i konflikt med dagens situasjon, med behov for å redusere etterpørselen i kraftnettet og redusere karbonavtrykket på datasentrene, sier han.

– Kundene kan ikke vente i flere år, og med disse prosjektene fortsetter vi å demonstrere hvordan Bulk leder an med å investere i bærekraftige løsninger, som tilbyr kundene høy konnektivitet og skalerbare muligheter til lavere pris, for Europa, sier han i meldingen.