FØRST I OSLO: Sindre Soltun er rådgiver i Firstpoint sin nye BI-avdeling i Oslo. (Pressefoto)
FØRST I OSLO: Sindre Soltun er rådgiver i Firstpoint sin nye BI-avdeling i Oslo. (Pressefoto)

Firstpoint åpner datterselskap i Oslo

Strategiske forretningsløsninger med Microsoft BI-teknologi skal leveres fra hovedstaden.

Firstpoint BTC (Business Technology Consulting) åpner i Oslo, med Sindre Soltun som første rådgiver. Soltun er senior løsningsrådgiver på business Intelligence.

Avdelingen skal levere alt fra datasenter og klienttjenester til innsikts- og analyseløsninger til sine kunder i Oslo-området.

- Vi hjelper til med analyseverktøy for alle datakilder, verktøy for visualisering slik at man kan trekke ut den beste innsikten og se sammenhenger, og gi bedre kontroll over dokumenter på tvers av systemer og datakilder, sier administrerende direktør i Firstpoint, Bent Philipps.

Først i Oslo

Sindre Soltun er førstemann ved den nye avdelinge i Oslo. Soltun kommer til Firstpoint BTC fra Inmeta Consulting der han jobbet som løsningsarkitekt, utvikler og Scrum-master på datavarehus og BI-prosjekter. Han har tidligere også vært konsulent ved Safran Software Solutions.

Soltun, som har it-master fra NTNU, får forhåpentligvis noen nye kollegaer, for Firstpoint BTC søker flere kandidater med rett kompetanse og bakgrunn.

- Kandidater som vil ha en spennende jobb i et nyskapende og uhøytidelig miljø er velkommen til å ta kontakt. Man må evne å se hvordan teknologi best støtter strategiske forretningsmål, og ha bred kunnskap om Microsofts forretningsløsninger, forklarer Philipps.