SIKKERHET I SKYEN: Cloud Security Alliance (CSA) arbeider for å fremme sikkerhet og standarder i nettskyen. Nå er Buypass innmeldt som første bedriftsmedlem i Norge. (Illustrasjon: Istock)

Buypass første norske bedriftsmedlem i CSA

Cloud Security Alliance har medlemmer som Google, Microsoft og Amazon. Nå er Buypass blitt Norges første bedriftsmedlem.

Den globale organisasjonen Cloud Security Alliance jobber med å fremme god praksis for sikkerhet i nettskyen og bidra med opplæring på bruk av nettsky for å sikre alle andre former for databehandling.

CSA Norway er den norske avdelingen til organisasjonen, og som nå med glede kan ønske sitt første bedriftsmedlem velkommen.

- CSA er aktive pådrivere for standardisering av skytjenester, og det er derfor spesielt gledelig at norske virksomheter som Buypass ønsker å bidra til å skape bedre sikkerhet i nettskyen, sier Kai Roer, styreleder i CSA Norway i en melding.

Globalt har organisasjonen bedriftsmedlemmer som Microsoft, Google, Amazon, Citrix og HP på medlemslisten.

- Gjennom vårt medlemskap får vi tilgang til å utveksle kompetanse med et dedikert fagmiljø, et bredt internasjonalt nettverk, og ikke minst mulighet til å bidra i utviklingen av området i årene fremover, sier Gunnar Lindstøl, administrerende direktør i Buypass.

Lindstøl trekker frem sky-sertifisering for nettskyleverandører, CSA sitt Star-program, som spesielt viktig. Sertifiseringen gjør det enkelt for tjenestetilbydere å dokumentere sin kompetanse på skysikkerhet, og gjør det på den måten enklere for kunder av skytjenester å stille standardiserte krav til tilbydere.

Selskapet opplyser videre at de går inn som sponsor av konferansen CSA Nordic Summit som arrangeres i Oslo 14-15. juni i år.