ELEKTRISK: Gustav Line, administrerende direktør i Smartcraft, syns Elverdi kompletterer porteføljen til Smartcraft. (Foto: Smartcraft)

Smartcraft kjøper Elverdi

Vil øke digitaliseringstakten i byggebransjen.

Smartcraft ASA har i dag inngått avtale om å kjøpe alle aksjene i Elverdi Norge AS, og utvider dermed Smartcrafts portefølje med verdifull kompetanse og spesialløsninger for elektrikere. Kjøpet ble gjennomført mandag.

– Elverdi har svært gode løsninger for digitalisering av salgsprosessen for elektrikere. Elverdi og Smartcraft passer perfekt sammen, ettersom Elverdi kompletterer vår markedsledende portefølje av tjenester for håndverkere og entreprenører i Norden. Elverdi har også meget kompetente og innovative ansatte, sier Gustav Line, administrerende direktør i Smartcraft, i en pressemelding.

Som elektriker kjente jeg på kroppen de utfordringene man møter ute på oppdrag. Uten et mobilt verktøy er salgsprosessen tidkrevende og komplisert.

Jan-Gustav Nyheim, daglig leder i Elverdi

Mobil løsning

Elverdis løsning, som er fullt mobil, gjør det mulig for elektrikere ute på oppdrag å utarbeide tilbud eller gjøre oppsalg raskt og enkelt. Løsningen sparer tid og ressurser, og sikrer at kunden får rask tilbakemelding, noe som i sin tur bidrar til økt omsetning for elektrikerbedriftene.

- Vi er svært glade for å bli en del av Smartcraft, som vi regner som det beste miljøet når det gjelder programvareløsninger for entreprenør- og byggebransjen. Elverdi er utviklet for elektrikere av elektrikere. Som elektriker kjente jeg på kroppen de utfordringene man møter ute på oppdrag. Uten et mobilt verktøy er salgsprosessen tidkrevende og komplisert, sier Jan-Gustav Nyheim, daglig leder i Elverdi.

Solid vekst

Elverdi hadde driftsinntekter på 5,5 millioner kroner i 2021, en vekst på 30 prosent fra 2020, hvorav rundt 40 prosent var gjentakende inntekter. Elverdi er lokalisert i Svolvær i Lofoten, og har 4 ansatte.

– Elverdi er vårt åttende oppkjøp, og en videreføring av vår strategi om aktivt å konsolidere bransjen gjennom fusjoner og oppkjøp. Gjennom dette oppkjøpet venter vi å oppnå betydelige synergier med våre eksisterende tjenester til byggebransjen, sier Gustav Line.

Kjøpesummen for aksjene er 16,5 millioner kroner, og beløpet ble betalt kontant. Oppkjøpet ble gjort gjennom Smartcrafts heleide datterselskap Smartcraft Norway AS.

Jan Gustav Nyheim, som er daglig leder i Elverdi og en av selgerne, har forpliktet seg til å kjøpe aksjer på det åpne markedet til en verdi av 1 million kroner innen tre måneder etter salget av Elverdi. Aksjene som Nyheim kjøper har en lock-up periode på 12 måneder etter gjennomføringen av salget av Elverdi.