PARTNERE: Ruben Edna i Devinco (t.v) og Jan Indvær i Mobile Worker går sammen om digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved at Devinco har kjøpt opp aksjemajoritet i Mobile Worker. (Foto: selskapene, montasje CW.no)
PARTNERE: Ruben Edna i Devinco (t.v) og Jan Indvær i Mobile Worker går sammen om digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved at Devinco har kjøpt opp aksjemajoritet i Mobile Worker. (Foto: selskapene, montasje CW.no)

Partnere for digitalt bygg og anlegg

Devinco i Trondheim kjøper seg opp i Mobile Worker i Bergen for å bli blant de største i landet på digitale løsninger for bygg- og anleggsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange års samarbeid inngår Devinco i Trondheim og Mobile Worker i Bergen et mye tettere samarbeid. Devinco melder at de kjøper en aksjemajoritet i Mobile Worker, der de ansatte eier resten av aksjene.

«Samlet vil de to selskapene få over 80 ansatte og en forventet omsetning på nærmere 100 millioner i 2018, og dermed bli en av Norges største kompetansemiljø innen digitale og skybaserte løsninger for bygg- og anleggsbransjen», kan vi lese i dagens pressemelding fra Devinco.

Komplementær markedsdekning

Ifølge pressemeldingen er begge bedriftene godt posisjonert i FDV og bygg- og anleggsbransjen. Videre kan vi lese at «Devinco er blant annet ledende innenfor elektro, energi og VVS-bransjen, mens Mobile Worker er ledende blant tømrere, taktekkere, blikkenslagere, anleggsgartnere og entreprenører».

– Mobile Worker har i de senere årene utviklet imponerende skybaserte løsninger for BA bedrifter og vi ser en rekke positive synergier med disse for våre selskaper, og ikke minst våre kunder. I tillegg har vi nå nettopp lansert vår nye løsning for sporing av verktøy, ViaTracks Find, og vi anser det som en stor fordel for denne satsningen at vi har med oss en aktør som Mobile Worker på laget, sier daglig leder i Devinco, Ruben Edna, i pressemeldingen.

Sammen, men separat

Selskapet opplyser videre at Mobile Worker vil fortsette som et selvstendig selskap med samme merkenavn. Alle ansatte og medarbeidere vil fortsette å bidra til den daglige driften som vanlig.

– Selskapene har allerede samarbeidet godt i mange år, og vi har synliggjort så mange felles interesser og ambisjoner mellom oss at det ble naturlig å etablere et tettere samarbeid. Vi gleder oss veldig til å tilby våre kunder Devinco sine løsninger og jeg er 100 prosent overbevist om dette partnerskapet fremover vil skape mange spennende og lønnsomme digitale verktøy for bygg- og anleggsbransjen, sier Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker.

Ifølge opplysninger fra Brønnøysundregistrene ble Devinco etablert i 2002, og hadde 53 ansatte og drøye 65 millioner kroner i omsetning i 2017. Mobile Worker ble stiftet i 1995, og hadde 17 ansatte og nær 18 millioner kroner i omsetning i 2017.