PROJEKTOR-TID: NEC og Canon er blant dem som lanserer nye projektorer. Til venstre en ny NEC-projektor i PA-serien, til høyre Canon Xeed WYX6500. (Foto: RAI Amsterdam, NEC og Canon. Montasje: Computerworld)
PROJEKTOR-TID: NEC og Canon er blant dem som lanserer nye projektorer. Til venstre en ny NEC-projektor i PA-serien, til høyre Canon Xeed WYX6500. (Foto: RAI Amsterdam, NEC og Canon. Montasje: Computerworld)

Konkurrenter med nye projektorer

Både NEC og Canon er klar med nye projektorer for bedriftsmarkedet. Det er tydelig at ISE 2017 nærmer seg.

Projektorer, store skjermer og signage-produkter står i fokus på den store ISE 2017-messen, som går av stabelen i Amsterdam i februar. NEC og Canon er blant produsentene som har varslet projektorlanseringer, melder deres norske avdelinger.

Forkortelsen ISE står for Integrated Systems Europe, og messen arrangeres i år for 14. gang, fra 7. til 10. februar.

De mer enn 65.000 besøkende som er ventet, ønsker å sjekke ut de nyeste trendene innen audiovisuell kommunikasjon, som får en stadig mer sentral rolle i markedsføring, informasjonsvirksomhet og i bedriftens interne kommunikasjon.

Blant de 1.100 utstillerne er Canon og NEC, som begge nå har lansert nye projektorer myntet på bedriftsmarkedet.

NEC

NEC varsler fem oppdaterte LCD-projektorer for proffmarkedet. Nyhetene kommer i NECs PA-serie, som er porteføljen for de mest kravstore kundene.

De nye NEC-projektorene har forbedringer som bedre lysstyrke og kontrast, fargegjengivelse med økt dynamikkomfang (HDR), flere tilkoblingsmuligheter og økt levetid.

Alle projektorene er bygd på den nyeste versjonen av NECs Scaler Chip-bildeprosessor, som kan håndtere 4K-video med opptil 60 bilderuter per sekund.

Startprisen for rimeligste modell i serien er cirka 27.700 kroner, opplyser NECs norske avdeling til Computerworld.

Sammen med de nye projektorene kommer NEC også med tre nye motoriserte objektiver, som gjør det lettere å plassere projektorene for fjernstyring.

Canon

Canons utvider utvalget av installasjonsprojektorer med den nye modellen Xeed WUX6500, og følger også opp med en nytt motordrevet objektiv, LX-IL08WZ. Objektivet er for Canons LX-projektorserie og gir vidvinkelprojeksjon fra kortere avstander.

Xeed WUX6500 har en veiledende pris på cirka 60.000 kroner. Projektoren har WUXGA-oppløsning på 1.920 x 1.200 piksler.

Canon hevder at projektoren har mindre formfaktor, lettere vekt og lavere strømforbruk enn konkurrentene, og den har fått flere tilkoblingsmuligheter.

Canon lanserer også et nytt presentasjonsverktøy, PR500-R, med kraftig rød laser og støtte for Microsoft Powerpoint, Apple Mac Keynote og Adobe Reader.