SIKKER PRINT: Najla Jabbar, prosjektleder hos Sykehuspartner, og Thomas Nilsen, leder ved Canon Business Center i Canon Norge feirer et vellykket gjennomført pilotprosjekt og rammeavtalen med Helse Sør-Øst. (Foto: Presse/Tonje Angell (CC BY 3.0))

Helse Sør-Øst velger Canon

Ny rammeavtale om sikker utskriftsløsning til en verdi av 20 millioner kroner er tildelt Canon Norge.

Etter et pilotprosjekt hos Sykehuspartner har helseforetakene i Helse Sør-Øst valgt å gå til innkjøp av sikker printløsning levert av Canon Norge. Rammeavtalen har en verdi på 20 millioner kroner.

Sikker print

Ifølge informasjon fra Helse Sør-Øst er avtalen en del av IKT-moderniseringen som har til hensikt å støtte sikker pasientbehandling. "Sikker print"-tjenesten bruker Canons Uniflow-teknologi, og løsningen skal blant annet forebygge innsyn i sensitive opplysninger.

Med Uniflow-implementasjonen vil de ansatte bruke adgangskortet sitt for å identifisere seg på nærmeste skriver, finne frem til sine dokumenter, og kun skrive ut de dokumentene de har behov for.

- De ansatte kan plukke opp dokumenter fra hvilken som helst printer satt opp i Sikker print-løsningen på helseforetaket, forklarer prosjektleder for Sikker print, sier Najla Jabbar, prosjektleder hos Sykehuspartner i en melding.

- Helseforetakene tilrettela for prosjektgjennomføringen og endringer i egne arbeidsprosesser på en god måte og bistod med tilstrekkelig informasjon ut til brukerne. Dette samarbeidet var avgjørende for å lykkes, legger hun til.

Skal også spare penger

Det skal også være snakk om kostnadsbesparelser med innføringen av den nye løsningen, og ifølge Canon vil Sikker print redusere antall utskrifter, med opp mot 30 prosent. I et stort apparat som Helse Sør-Øst vil det i så tilfelle være snakk om 36 millioner færre utskrifter i året.

- I tillegg blir det enklere for sykehusene å kontrollere kostnadene knyttet til utskrifter, og iverksette flere tiltak for å redusere kostnader og øke effektiviteten i dokumenthåndteringen, forteller leder for Canon Business Center Thomas Nilsen i Canon Norge.