VIKTIG: Avtalen med Nortura er av stor strategisk betydning for Capgemini, med Jens Middborg, administrerende direktør i Capgemini Norge. (Foto: Ahlert Hysing)

Nortura velger Capgemini som strategisk partner for it

Avtalen skal strekke seg over ti år.

Capgemini har signert en ti-års kontrakt med Nortura. Capgemini blir Norturas hovedleverandør på tvers av alle it-områder, gjennom å bistå Nortura i deres ambisjoner om en mer innovativ og bærekraftig verdikjede, skriver selskapene i en pressemelding.

Nortura er en av Norgs største matprodusenter, og tilbyr en rekke produkter til dagligvare-, industri-og kommersielle markeder. Kooperativet, som er eid av 17.300 norske bønder, har identifisert flere muligheter for å forbedre logistikken fra gård til butikk og produksjon gjennom bruk av data og digitalisering. Nortura er bestemt på å møte de økte forventningene til forbrukere om bedre sporbarhet og bærekraft gjennom hele verdikjeden.

– Nortura sine it-behov utvikler seg. Teknologi og innovasjon er viktige faktorer for vår pågående transformasjon. Capgeminis robuste og stabile it-drift og ledelse, sammen med dyp domenekompetanse og markedsledende tjenester, vil hjelpe oss med å utnytte potensialet i ny teknologi og skape forretningsverdi, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Nortura, i pressemeldingen.

Hovedleveranser fra Capgemini vil være innen datatransformasjon, operasjonell teknologi, infrastruktur og skyløsninger i tillegg til industriell it, applikasjonsoperasjoner, samt utvikling av systemer og integrasjon av SAP og Salesforce. Det strategiske samarbeidet inkluderer også Capgemini sitt oppkjøp av Nortura sitt it-selskap Matiq med rundt 100 ansatte og en omsetning på 32 millioner euro i 2020.

– Denne avtalen er av stor strategisk betydning for oss fordi den dekker hele spekteret av Capgeminis produkter og tjenester. Sammen vil vi bidra videre til utviklingen av Nortura som et bærekraftig, proaktivt og lønnsomt matselskap. Vi er glade for å kunne bidra til den digitale transformasjonen av Nortura de neste ti årene, til fordel for både norske bønder og forbrukere, sier Jens Middborg, administrerende direktør i Capgemini Norge.