HR-VEKST: Dobbelt så mange norske bedrifter som vi fjor benytter et komplett HR-system, viser en ny undersøkelse.
HR-VEKST: Dobbelt så mange norske bedrifter som vi fjor benytter et komplett HR-system, viser en ny undersøkelse.

Norske bedrifter leder an i satsningen på HR-tech

HR-teknologi har blitt mer fremtredende på radaren it-sjefene.

Publisert Sist oppdatert

En ny undersøkelse blant over 300 skandinaviske it-ledere konkluderer at HR-tech i økende grad er på radaren i 2021. Pandemien har vært en vekker og nærmest tvunget bedrifter til å revidere sine HR-systemer og strategi, skriver Catalystone i en pressemelding.

I Norge svarer dobbelt så mange enn i fjor at de bruker et komplett HR-system. Norge er også landet som nå leder an i Skandinavia. Undersøkelsen (The Scandinavian HR-IT Report 2021) er utført av Venezu, på vegne av HCM/Catalystone – og i samarbeid med Microsoft Norge.

Norske selskaper ser ut til å ha brukt de siste månedene bedre enn nabolandene til å styrke teknologilandskapet sitt og Norge leder nå an på ulike områder som rapporten ser på, eksempelvis automatisering av ansattes tilgangsstyring til systemer. På tvers av regionen som helhet er antall bedrifter som nå automatiserer tilgangsstyring doblet sammenlignet med 2020. Men de største endringene ble altså rapportert av norske bedrifter hvor automatisering av tilgangsstyring klatret fra rundt 10 prosent i 2020 til 26 prosent i 2021. Men til tross for betydelig økning er det fortsatt et stort gap frem til total automatisering.

HR-funksjonen er i stor grad nøkkelen til å drive frem denne transformasjonen.

Mest fornøyd

Med 77 prosent var også norske it-ledere mest fornøyd med hvordan dagens systemer og prosesser fungerer, sammenlignet med 60 prosent av danske og 46 prosent av svenske it-ledere som føler det samme. "Måten vi kommuniserer og samarbeider på har endret seg dramatisk gjennom pandemien. Økt bruk av hjemmekontor og fleksibelt arbeid har satt rakettfart på digitalisering og automatisering for å kunne møte endrede behov. HR-funksjonen er i stor grad nøkkelen til å drive frem denne transformasjonen. For å lykkes med dette må HR samarbeide tett med it, ettersom HR-teknologi får en stadig viktigere rolle", skriver Catalystone i pressemeldingen.

Og videre:

"Dagens HR-utvikling og trender understreker behovet for it som en strategisk partner for HR. Fjernarbeid ser ut til å forbli en langt mer vanlig arbeidsform etter pandemien, hvilket vil øke behovet for sikre og stabile digitale prosesser som ikke bare ivaretar selskapets behov per i dag, men som vil bidra til å bygge, utvikle og beholde den rette arbeidsstyrken for fremtiden."