KJØPER: Konsernsjef Dagfinn Ringås og Cegal kjøper mer i Danmark. (Foto: Gundersenogmeg)

Cegal kjøper mer i Danmark

Stavanger-selskapet Cegal vokser videre gjennom nytt oppkjøp av danske Systemtech.

Cegal spesialiserer seg på teknologi for energisektoren, og har med oppkjøpet over 850 ansatte i åtte land. Selskapet har ambisjoner om å bli en internasjonal aktør å regne med i en sektor som går gjennom en betydelig grønn omstilling, og har de siste årene gjort flere oppkjøp.

Sist ut i rekken er det danske Microsoft-selskapet Systemtech. Med det styrker Cegal sitt tilbud i det danske markedet, heter det i en melding fra selskapet. Prislappen er ikke offentlig.

Siste Cegal-oppkjøp

2018 – Basecare A/S, Danmark

2018 – Avito Consulting AS, Norge

2019 – Upbase AB, Sverige

2019 – Upsys AB, Sverige

2019 – Senitel Consulting AS, Norge

2020 – Avanzus AS, Norge

2021 – Fusjon av SYSCO og Cega

Systemtech AS ble etablert i 2003 og er en Microsoft-ekspert som har spesialisert seg på databaseløsninger, Microsoft SQL Server samt Azure SQL. Selskapet har sju ansatte og er basert i Skanderborg, rett sør for Århus.

– Med økt digitalisering og en sterk vekst i våre kunders datamengder, opplever jeg at mange bedrifter vil jobbe mer effektivt med sine data. Særlig er det stor etterspørsel etter å kunne kombinere flere teknologier, sier Bjarne Rasmussen, administrerende direktør i Systemtech.

– Ved å bli en del av Cegal, som matcher Systemtech når det gjelder verdier og kundetyper, ser jeg store muligheter for å kombinere vår ekspertise på Microsoft sine dataplattformer med Cegals bredde på Oracle og andre plattformer. Dette gjør oss en mer komplett leverandør av spesialiserte databasetjenester, fortsetter han.

Utvider kompetanse

Cegal er i dag en sentral aktør innen Microsoft, Open Source, Oracle database og skyløsninger. I en tid preget av eksplosiv vekst i datamengder, var det viktig å finne en partner med bred teknologisk kompetanse på databaser.

– Med Systemtech om bord utvider vi vår databasekompetanse. Nå kan vi tilby kunder i hele Danmark et komplett tilbud innen alle vanlige databaser både med sikker 24/7-overvåking, drift av forretningskritiske data og ekspertise rundt hvordan man faktisk sikrer tilgangskontroll og migrering til skyen, sier Dagfinn Ringås, konsernsjef i Cegal.

Etter oppkjøpet får Cegal i underkant av 30 ansatte i Danmark. Transaksjonen er antatt å være ferdigstilt tidlig i september 2022, og Systemtech vil være en integrert del av Cegal i løpet av 2022/23.