NORDISK-BALTISK: Lauri Bambus ved den estiske ambassadøren til Norge og COO Randi Navarro i Cegal. (Foto: Cegal)
NORDISK-BALTISK: Lauri Bambus ved den estiske ambassadøren til Norge og COO Randi Navarro i Cegal. (Foto: Cegal)

Utvider i Baltikum for å tette kompetansegap

Cegal åpner kontor i Tallinn med mål om å ansette 20 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

I jakten på konsulenter holder det ikke å bare lete utenfor Oslo-området. Konsulentselskapet Cegal, med hovedkontor i Stavanger, ser til Baltikum for å tette kompetansegapet. Målsetningen med kontoret er å ansette fem konsulenter på denne siden av nyttår, og 15 til neste år.

– Vi opplever sterk etterspørsel etter våre tjenester og trenger flere flinke folk raskt. Med et kontor i Tallinn øker vi tilgangen på dyktige konsulenter fra et land som ligger nært det norske både kulturelt og fysisk, sier konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal i en pressemelding fra selskapet.

– De ansatte vil tilhøre eksisterende avdelinger i Cegal og jobbe med våre ulike skyløsninger og -teknologier. De vil rapportere til en avdelingsleder på lik linje med de andre Cegal-ansatte, forteller Randi Navarro, Chief International Operations Officer i Cegal.

Europas Silicon Valley

At nettopp Estland ble valgt for Cegals nye nye kontor, er ikke tilfeldig. Som Norge er også Estland et teknologisk foregangsland, og Estland topper de fleste rangeringer når det kommer til digitalt modne samfunn. Utdanningssystemet understøtter dette og er også ansett som et av verdens beste når det kommer til å utdanne teknologer.

Lauri Bambus ved den estiske ambassadøren til Norge, er glad for at Cegal velger å etablere seg i landet.

– Vi er glade og stolte for at Cegal etablerer seg i Tallinn. At Cegal åpner kontor i Tallinn viser at Estland er et attraktivt sted å være for teknologiselskaper som trenger erfarne og kompetente konsulenter, sier Bambus.

– Cegals fokus på bærekraft og som et ledende, globalt teknologiselskap for energisektoren passer godt inn i det estiske næringslivet. Estland er et internasjonalt orientert teknologisk foregangsland, noe også Cegal vil nyte godt av, fortsetter Bambus.

Cegals nye Tallinn-kontor ligger i den nye og moderne bydelen Ülemiste hvor over 20.000 jobber, de fleste i teknologiselskaper som Hitachi, ABB og Skeleton Technologies. Bydelen ble utviklet for å være et attraktivt knutepunkt for studenter, arbeidsplasser og beboere og er kalt Europas “Silicon Valley”. Smart city og Green city er to stikkord for utviklingen av det tidligere fabrikkområdet som er i ferd med å drives hundre prosent av fornybar energi.