SIKKERHET:

Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen og sjef for det danske Center for Cybersikkerhed Thomas Flarup. Foto: Det danske Forsvarsministeriet.
ØKTE TRUSLER: Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen og sjef for det danske Center for Cybersikkerhed Thomas Flarup. (Foto: Det danske Forsvarsministeriet).

Danmark hever trusselnivået for cyberangrep

Men det er ingen konkret trussel, forsikrer forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Utenlandske stater har lenge hatt evnen til å utføre destruktive cyberangrep. Nå anslår danske Center for Cyber Security (CFCS) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen at det er mer sannsynlig at disse statene også vil bruke dem mot Danmark.

Senter for cybersikkerhet valgte tirsdag å heve trusselnivået for cyberangrep mot Danmark fra lavt til middels. Bakgrunnen er den spente situasjonen som har oppstått etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Ifølge CFCS er det økt risiko for at russiske hackere vil angripe danske mål for å svekke støtten til Ukraina, dette i form av tjenestenektangrep og lignende.

– Myndigheter og selskaper bør ta vår kunngjøring som et tegn på at det nå er på tide å sjekke sin beredskap for cyberangrep, sier CFCS-sjef Thomas Flarup i en kommentar.