MASSELANSERINGER: Samsung QLED TV-en er trolig en av nyhetene vi får se under CES. (FOTO: Samsung Electronics)
MASSELANSERINGER: Samsung QLED TV-en er trolig en av nyhetene vi får se under CES. (FOTO: Samsung Electronics)

TV, telefoner og selvkjørende biler

CES 2017: Dette kan du vente deg fra årest første elektronikkmesse.

Publisert Sist oppdatert

Flere selskaper lanserer nye produkter i dagene frem mot årets første store elektronikkmesse, CES, som holder til i Las Vegas. Når dørene åpnes fra 5. – 8. januar kan vi blant annet vente oss nye produkter fra Dell, Acer, Lenovo, BMW og Toyota.

Messen vil være spekket med forbrukerelektronikk - og man får se siste nytt innen oppvaskmaskiner, pc-er, høyttalere, biler og andre duppedingser og IoT-enheter. Skal vi tro Computerworld Danmark er det mye å se frem til.

TV og telefoner

Først og fremst er CES messen der nye tv-skjermer blir vist frem. Det var her de første 4K-skjermene begynte å dukke opp. Og i år, som i fjor, møter de store skjermprodusentene opp for å vise frem det siste nye.

LG vil fortelle om de nye OLED-skjermene, Samsung vil vise frem SUHD-skjermer (”Super Ultra High Definition”), og det forventes at Sony vil presentere nye skjermer med OLED-teknologi og Android-software. Vi vil høyst sannsynlig også se nye skjermer med High Definition Range, også kalt HDR.

Ifølge vår danske søsteravis går det også rykter om en ny streamingboks fra Nvidia.

Selv om CES ikke er kjent for å ha det største fokuset på smarttelefoner (dette ser vi mer av under Mobile World Congress-messen i februar), kan vi likevel forvente oss noen nyheter også på denne fronten.

Samsung lanserte tidligere denne uken to nye telefoner i sin A-serie, og LG skal ha kommet med hele fem nye smarttelefoner som vil vises frem på CES. Det er dessuten også en mulighet for at Samsung viser frem en Smarttelefon som kan foldes sammen. Ryktene skal nemlig ha florert om en Samsung-telefon med sammenklappbar touchskjerm.

Selvkjørende og elektriske biler

Stadig flere bilprodusenter viser frem deres nye biler og teknologier på CES, og i år blir intet unntak. Årets tema forventes i høy grad å bli elmotorer og selvkjørende egenskaper.

Hyundai har planer om å tilby alle som måtte være intereresserte en kjøretur ned hovedgaten the Strip i en selvkjørende Hyundai-bil, mens Tesla-konkurrenten Faraday allerede skal ha lokket med at firmaet vil annonsere det som forventes å være deres første produksjonsklare elsuperbil.

Også Ford, Mercedes-Benz, Volvo, VW og Kia skal ha nyheter å vise frem under CES.

Hva ellers?

Under årets CES-messe kan du også forvente en lang rekke annonseringer av nye pc-er, skjermer og tastaturer fra Dell, Acer, Asus, HP, Lenovo og andre. Allerede nå har Dell vært ute og fortalt at det kommer en hybrid-versjon av den populære XPS 13-computeren.