HD MAP: Polestar 3 planlegges å være første bil på markedet med Googles nye høyoppløselige kart.

Polestar-biler får nyeste bilteknologi fra Google

CES 2023: Googles nye høyoppløselige kart forbedrer eksisterende førerassistansesystemer og støtter fremtidig selvkjøring.

Publisert

Polestar-biler vil dra nytte av forbedringene og nyvinningene som Google presenterte på CES 2023. Inkludert Googles nye høyoppløselige kart som debuterer i Polestar 3, og utrullingen av fjernstyring for Polestar 2. Det skriver Polestar i en pressemelding.

– Disse utviklingene er direkte resultater av vår tette relasjon med Google, og viser fordelene ved å integrere det innovative operativsystemet Android Automotive OS i bilene våre, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar, i meldingen.

Polestar 3 planlegges å være første bil på markedet med Googles nye høyoppløselige kart. Kartet lar Polestar benytte bilens sensorer i kombinasjon med Googles lokaliseringsdata, som er presise helt ned til kjørefeltnivå, til å støtte førerassistansefunksjoner som Pilot Assist, samt fremtidig selvkjøring.

Høyoppløselige kart (HD map) er svært nøyaktige kart med detaljer som tradisjonelle kart vanligvis ikke inneholder. Det økte detaljnivået forbedrer identifiseringen av kjørefeltmarkeringer, veiskilt og andre lokaliseringsobjekter, og er essensiell teknologi for assistert kjøring.

– Googles nye høyoppløselige kart bygger på vår lange historie med å kartlegge verden, og er utviklet spesielt for kjøretøysindustrien. Vi er glade for å fortsette samarbeidet med ledende bilprodusenter som Polestar for å forbedre sikkerheten og komforten til sjåfører, sier Jørgen Behrens, VP og daglig leder i Geo Automotive hos Google.

Med introduksjonen av nye fjernstyringfunksjonaliteter kan Polestar 2-eiere nå kontrollere visse funksjoner i bilen fra kompatible Google Assistant-aktiverte enheter. I tillegg til å sjekke kjøretøyets status kan man blant annet aktivere forvarming av kupéen, sjekke batteristatus og åpne dørene. Dette lanseres først i USA og vil deretter rulle ut i flere markeder over tid, heter det i meldingen.