VEGAS: Mandalay Bay, Las Vegas, FOTO: Martyn Williams
VEGAS: Mandalay Bay, Las Vegas, FOTO: Martyn Williams

CES 2016 i et nøtteskall

Med en mengde lanseringer både av produkter og tjenester er CES fremdeles en viktig konferanse for it-verdenen, til tross for at giganter som Apple og Microsoft glimrer med sitt fravær. Her har vi kondensert de viktigste nyhetene fra årets CES.

Publisert Sist oppdatert

Thinkpad-serien er fremdeles et fokus-område for Lenovo, og flaggskipet vil uten tvil være den nye X1 Tablet pc-en. Formfaktoren er meget lik Microsofts Surface-modeller, og lik det vi kommer til å se fra flere konkurrenter i år.

Til tross for fokuset på nye TV-er og hvitevarer var den største overraskelsen fra Samsung under årets CES at smartklokken Gear S2 skal støtte iOS senere i år. Ellers kommer den Sørkoreanske bedriften med en ny utfordrer i Surface-formatet, og påkaller seg samtidig det tynneste Windows-nettbrettet noensinne.

Mye av CES handler om konsumer-teknologi, og ikke minst tv-er. LG viste for første gang sin sammenrullbare tv-skjerm. Den nye OLED-skjermen på 18 tommer er kanskje ikke den første i sitt slag, men produsentene virker nå nærmere enn noensinne på å levere en slik skjerm i 2016.

Sandisk på sin side annonserte verdens tynneste SSD, som høres interessant ut helt til vi får vite at det dreier seg om M2-formfaktoren. Formfaktoren til tross, mindre moduler kan føre til større kapasiteter i fremtidige tradisjonelle ssd-er. I den samme leiren finner vi Seagate, som annonserte det de mener er verdens tynneste eksterne harddisk; bare 9,6mm tykk.

Seagates datterselskap Lacie annonserte samtidig det de mener er verdens raskeste eksterne harddisk, med en hastighet på 940MB/s.

Sony har for vane å kaste rundt mange markedsføringsord, og CES 2016 er intet unntak. Omtrent alt var 4K, som forventet, og det kanskje mest overraskende var deres nye platespiller, som ved hjelp av software skal gjøre det enklere å både ta opp og redigere LP-samlingen din.

2016 ble også året dronene tok over CES, med en rekke nyvinninger fra kjente produsenter som Parrot og Yuneec. Sistnevnte har inngått et samarbeid med Intel, som introduserte sin RealSense teknologi i de innebygde kameraene.

I kamera-land skjedde det også ting, i tillegg til oppdateringer på både D5 og D500, slapp Nikon nyheten om sitt første 360-graders action-kamera.