Foto: Glüxkind
Foto: Glüxkind

CES: Også barnevognen blir elektrifisert

Selvkjørende barnevogner med app og vuggefunksjon er noe av det som kan komme fremover.

Publisert

Den store messen for forbrukerelektronikk, CES, er i ferd med å rundes av.

Dette er stedet for mange produktlanseringer, slik som Garmins smart-seng for bedre søvn, og som kanskje-kanskje ikke kommer til butikken til syvende og sist. Vaporware kalles den type produkter som aldri blir en realitet men som fordamper som dugg for solen.

Så hva så med en elektrisk barnevogn - det skulle vel fortjene dagens lys? Kanadiske Glüxkind Ella AI stroller er en slik CES-nyhet som kanskje har noe for seg. At den har elektrisk assistert fremdrift gjør at det blir enklere å få den opp de tunge motbakkene.

Faktisk er den smart nok til å kunne kjøre selv, ihvertfall langs amerikanske fortau mellom gressplener i forstedene - det hjelper sikkert på gjenkjenningen av kjørebanen. Da kan du ha poden på armen, mens vognen tar hånd om seg selv.

Den har også andre finesser som automatisk bremsing i bratte nedoverbakker, eller en automatisk vuggefunksjon (takket være el-motorene) for å gi den gode søvnen. Og til sistnevnte kan du også få hjelp av en hvit støy-generator, akkurat som de voksne har en egen app for.

Pris og tilgjengelighet uvisst - men meld din interesse her.