(Illustasjon: Ruby Chen/OpenAI) 
Tilpassede instruksjoner for ChatGPT

ChatGPT med utvidede funksjoner for gratisbrukere

OpenAI melder at de utvider tilpassede instruksjoner – en måte å gi brukerne mer kontroll over hvordan ChatGPT reagerer – til alle brukere, inkludert de som er på gratisnivået av tjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Funksjonen, som først ble vist i juli som en beta for ChatGPT Plus-abonnenter, lar brukerne legge til forskjellige preferanser og krav som de vil at AI-chatboten skal vurdere når de svarer.

Funksjonen kan spare brukere tid, slik at de ikke trenger å skrive om de samme instruksjonsmeldingene hver gang de samhandler med chatbot, som TechCrunch tidligere forklarte.

Du kan for eksempel be ChatGPT om å beholde svarene på et bestemt antall tegn eller tilpasse tonen i svaret den gir.

Slipper å gjenta

Med de nye egenskapene i juli ga OpenAI også et eksempel på at en lærer som bruker ChatGPT til å lage en undervisningsplan, ikke lenger trenger å gjenta at de underviser i tredje klasse for å få et passende tilpasset svar.

I mellomtiden kan utviklere som bruker funksjonen be chatboten om å gi svar på språk de foretrekker - eller utelukke om de de ikke gjør.

– Gjennom våre samtaler med brukere i 22 land har vi utdypet vår forståelse av den essensielle rollen styringsevne spiller for å gjøre det mulig for modellene våre å effektivt gjenspeile de ulike sammenhengene og unike behovene til hver person, sa selskapet tidligere.

Nå er det gratis

Inntil denne uken var imidlertid tilpassede instruksjoner begrenset til de som betaler for et ChatGPT Plus-abonnement til en pris av 20 dollar i måneden. Nå vil alternativet åpnes for både gratis- og plussbrukere, inkludert på iOS og Android. I tillegg kan egendefinerte instruksjoner nå brukes selv når chatloggen er slått av, bemerker OpenAI.