BETALE: OpenAI, selskapet som står bak den populære tekstroboten ChatGPT, lanserer betalingstjeneste for folk som vil ha rask og uhindret tilgang til roboten, også når mange bruker den samtidig. (Foto: Unsplash)

ChatGPT blir betalingstjeneste

Den populære roboten ChatGPT skal bli betalingstjeneste, opplyser OpenAI, selskapet som står bak.

Publisert

Tekstroboten har på kort tid blitt svært populær. Både selskap og privatpersoner har brukt den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus. Roboten forstår en lang rekke språk, blant dem norsk.

Men med den økte populariteten har det blitt vanskeligere å få brukt roboten, og OpenAI lanserer nå plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang også når mange bruker den samtidig.

I første omgang skal betaversjonen av den nye tjenesten prøves ut i USA, men selskapet sier de håper å lansere den utenfor USA i løpet av kort tid.

Bransjen har lurt på hvordan man kan tjene penger på kunstig intelligens-tjenester som ChatGPT. Ifølge rapporter skal OpenAI ha fått investeringstilskudd fra Microsoft på 10 milliarder dollar tidligere i år. Selskapet verdsettes til nærmere 30 milliarder dollar.