HJEMMEKONTORET: Erling Schackt i Check Point Software har rigget seg til på hjemmekontoret. Her er han mest effektivt. (Foto: privat)

Sommerkontoret: Har kjøpt elsykkel og kajakk, så håper på sol

Erling Schackt i Check Point Software er fornøyd så lenge han kan være utendørs. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

 Check Point Software Norge Jobber som SE Manager

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

 Å jobbe i sommerferien er egentlig ganske greit. Når mailboksen fyller seg raskere enn man klarer å ta unna så kommer sommeren godt med. Man får også tid til å ta igjen andre oppgaver, samt planlegge for høsten når alt braker løs igjen.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Prøver å være hjemme så mye jeg klarer, men det er ikke alltid lett. Kundemøter face-to-face er fortsatt mest effektive, selv om stadig flere møter nå foregår på Teams/Zoom. Å jobbe hjemme er kanskje mest effektivt, men til gjengjeld jobber du mye mer. Vet ikke om det er sunt for kropp og sjel.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Kjøpte meg to elsykler i fjor og kajakk i forrige uke så nå håper jeg på godt vær. Har hytte på Trysil og der er det fantasktiske sykkelstier i fjellet. Tenkte dette skulle prøves ut nå i sommer. Ellers blir det en tur til Kragerø for deretter å avslutte det hele med en tur til Roma. Så lenge jeg kan være utendørs er jeg egentlig fornøyd.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Jeg leser ikke bøker og hører ikke på podcast, så da må min anbefaling bli en Sci-fi serie som heter Expanse, men det er bare for dager med dårlig vær. Er du som jeg, og jobber for mye, er min anbefaling å komme seg ut og bort fra PC-en og gjerne et sted du kan "glemme" at du eier en mobil.