SOMMERKONTORET

SOMMER: Pål Aaserudseter i Check Point liker å bruke tiden om sommeren i naturen. (Foto: Privat)

Tiden for alt man har utsatt

Pål Aaserudseter jobber i Check Point, og bruker de rolige dagene i fellesferiene til å jobbe med ting han har utsatt.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg jobber som sikkerhetsarkitekt. Det er en veldig variert rolle der jeg vanligvis jobber med alt fra sikkert design av løsninger, tekniske besvarelser, foredrag, opplæring, demoer og mer. I sommer er det roligere, så jeg har mer tid til å øke egen kompetanse, spesifikt relatert til Check Points løsninger for sikring av ulike sky-miljø som Azure, AWS og Google Cloud, forteller han.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Helt supert å jobbe i fellesferien! Ikke like hektisk og man har tid til å gjøre ting man har utsatt. I mitt tilfelle egentrening for sikkerhet i sky, sier Pål.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Strandkanten? Ute i skogen kontor? Sykkelkontor? Blir nok stort sett hjemmekontor tenker jeg, sier han med et smil.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

SOMMERKONTORET: Slik har Pål satt opp kontoret sitt denne sommeren. (Foto: Privat)

– Da er jeg ute så mye som mulig! Enten i skog og mark, på sykkelen, på stranda eller ved et tjern. En rusletur i byen på ettermiddagen er også hyggelig å gjøre, mener Pål.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Absolutt. For de som fikk med seg den første Top Gun-filmen på 80-tallet og likte den så bør de få med seg 2022-utgaven også. Akkurat nå leser jeg Factfulness av Hans Rosling. Veldig interessant og lærerik. Få med deg Check Point Research sine podcaster! Alt fra hvordan løsepengevirus har utviklet seg historisk, om kriminelle hacker grupper, ulike sårbarheter og mye mer, sier Pål. Han avslutter:

– For litt lystigere lytting så hører jeg på Misjonen med Atle Antonsen og Johan Golden. For samfunnsaktuelt må det bli Oppdatert fra NRK, Forklart fra Aftenposten og Wolfgang Wee uncut.