MOTE PÅ NETT: Indiska tilpasser seg at over halvparten av netthandelen av mote og interiør kommer fra mobiler. Illustrasjonsfoto: Pixabay
MOTE PÅ NETT: Indiska tilpasser seg at over halvparten av netthandelen av mote og interiør kommer fra mobiler. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Fri roaming slett ikke for alle

Onecall, Chess, Mycall, Talkmore, Dipper og Djuice er alle rene datterselskaper i Telia eller Telenor. Men de har ikke fri roaming i EU. Heller ikke Ice har fri roaming.

Publisert Sist oppdatert

Det er også andre begrensninger. Verken Telia eller Telenor inkluderer kontantkort. Hos Telenor må du selv aktivt skifte abonnement.  Og i tillegg justerte begge ned kvotene i de billigste datapakkene.

Ice har redusert EU-påslaget

- Vi har redusert prisene i EU med opp til 78 prosent. Dette gjelder privatmarkedet. For alle med normalt forbruk er våre priser konkurransedyktige selv om vi tar litt ekstra for datatrafikk ute, sier daglig leder Eivind Helgaker i Ice.

På nettsidene til Iceframgår det at i Norden og EU/EØS er prisene for datatrafikk 49 øre per MB - med andre ord 490 kroner for 1GB. En slik profil er med andre ord ikke pakkebasert, men ens pris per MB uansett hvor mange MB du bruker. Dermed unngår de det som er en fare med Telenor og Telias pakker - bruker du mer enn pakken inneholder ute er prisen fem kroner per MB.

Det fortoner seg slik at Ice kan være rimelig for småbrukere, men skal du se mye film ute under en måneds ferie er det nok uten tvil Telenor og Telias pakker som kommer best ut.